Netatmo presenteert slimme verwarmingsknop die werkt met HomeKit

Netatmo, fabrikant van smart-home-producten, lanceert een verwarmingsknop waarmee je elke verwarming in je huis op afstand kunt aansturen. De Netatmo Smart Radiator Valve is een vervanger voor je gewone verwarmingsknop en werkt alleen samen met de slimme thermostaat van het bedrijf.

De verwarmingsknop leert hoe je je huis gebruikt en past zijn gedrag daarop aan. Daarmee kun je energie besparen als het systeem bijvoorbeeld ziet dat je lang niet in een bepaalde kamer bent. De verwarmingsknoppen zijn ook in staat om een open raam te detecteren, waarna ze volgens de fabrikant automatisch stoppen met verwarmen. Het systeem past zich aan aan de weersomstandigheden en de energiezuinigheid van je huis.

Het verwarmingssysteem van Netmato werkt in combinatie met een app voor je smartphone of via de website. De verwarmingsknoppen zijn vanaf eind dit jaar te koop en gaan zo’n 70 euro kosten. De verwarmingsknoppen zijn overigens ontworpen door Philippe Starck, die ook verantwoordelijk was voor het design van de thermostaat. Het bedrijf lanceerde de thermostaat enkele jaren geleden al.

Het bedrijf maakte ook bekend dat zowel zijn verwarmingsknoppen als thermostaat gaan werken met HomeKit van Apple. De apparaten zijn daardoor ook te besturen met Siri. Door de koppeling kunnen ze bovendien samenwerken met verbonden apparaten van andere fabrikanten.

Netatmo_valves