Netflix-documentaire geeft inkijkje in het leven van David Beckham

David Beckham, Victoria Beckham

Zelfs als je geen voetbalfan bent, is David Beckham een bekende naam. En dat is niet gek. De oud-voetballer is één van de meest succesvolle topsporters aller tijden. Maar wie ís hij nu eigenlijk? En wat maakte hem zo succesvol? Netflix gaat daar in een nieuwe documentaire dieper op in.

We kennen David Beckham natuurlijk vooral als Britse voetballer. Hij was een middenvelder en speelde bij onder meer Manchester United, Real Madrid, en Paris Saint-Germain. Maar ook nu hij gestopt is met voetballen is Beckham iemand die regelmatig in de schijnwerpers staat. Zo is hij regelmatig te zien in campagnes van grote modemerken en is hij natuurlijk getrouwd met voormalig Spice Girl Victoria Beckham. We weten zelfs dat hij zich zo af en toe vermaakt met (grote!) LEGO-sets.

Maar wie is deze man verder? Waar komt hij vandaan en hoe werd hij zo’n groot voetballer? Dat is ook wat Netflix zich afvroeg. En dus komt er een documentaire over de topsporter, waarin we een inkijkje krijgen in zijn persoonlijke leven. Zo gaan we terug naar zijn jeugd in Oost-Londen en zien we privébeelden van de afgelopen veertig jaar. Ook zijn er interviews met David Beckham zelf, zijn familie en vrienden, en met belangrijke personen die deel uitmaakten van zijn reis naar de top.

Opnames net gestart

De documentaire wordt geregisseerd door Academy Award-winnaar Fisher Stevens, die bekend is van PALMERAnd We Go Green en The Cove. Verder werkt producent Academy Award- en Emmy-winnaar John Battsek (One Day in September, Searching for Sugar Man) mee, evenals editors Chris King (Senna, Amy) en Bjorn Johnson (Don’t F**k With Cats, Bad Sport).

Helaas voor ons duurt het nog wel even voor we de documentaire kunnen zien. De opnames zijn namelijk pas net gestart en Netflix heeft nog niet bekendgemaakt wanneer we hem op de streamingdienst kunnen verwachten.

Beeld: Shutterstock.com