Netflix-fanevenement Tudum keert in september terug

Tudum Netflix

Netflix brengt regelmatig toffe content uit en maakt zelf ook heel veel. De streamingdienst ging daar vorig jaar dieper op in tijdens het fanevenement Tudum, dat door ruim 25 miljoen mensen uit 184 landen bekeken werd. En ook dit jaar keert het event terug.

Tudum is een wereldwijd evenement speciaal voor fans van Netflix en de content die de streamingdienst maakt. Vorig jaar was de eerste editie, waar allerlei nieuws bekend werd. Zo kregen we meer te horen over de vele content rondom The Witcher dat gemaakt wordt, kregen we een trailer van het vierde seizoen van Stranger Things en kregen we te horen dat talloze series nieuwe seizoenen krijgen.

Het event was dus een succes te noemen en in september volgt dan ook een tweede editie. Op die dag wordt er exclusief nieuws gedeeld, maar kun je ook nooit eerder vertoonde beelden, trailers en first looks zien van meer dan 100 series, films en specials. Daarnaast zijn er interviews met sterren en makers van Netflix.

Vijf events, één dag

De tweede editie ziet er echter wel wat anders uit dan de eerste. Deze keer zijn er namelijk verschillende evenementen, die je samen op een reis rond de wereld nemen. Tudum wordt om 04:00 afgetrapt met een show uit Korea. Om 07:30 uur volgt een sneak preview van nieuwe content uit India en om 19:00 uur worden films en series uit de Verenigde Staten en Europea uitgelicht. Ook krijg je dan een voorproefje van nieuwe content uit Latijns-Amerika. Om 06:00 uur de volgende ochtend volgt dan de afsluiting, met een inkijkje in entertainment vanuit Japan.

Logischerwijs kunnen wij niet naar al die shows toe reizen. Maar geen zorgen: alles wordt gewoon online uitgezonden. Je kunt dus in je pyjama meegenieten van alle shows.

Tudum vindt op zaterdag 24 september plaats en is te volgen via YouTube.

Beeld: Netflix