Dit zijn de grootste aankondigingen en trailers van Netflix’ TUDUM-evenement

The Witcher, TUDUM, Netflix

The WitcherStranger ThingsCowboy Bebop, Arcane en The Crown – het zijn slechts een paar van de namen die afgelopen zaterdag langskwamen tijdens TUDUM, het wereldwijde fanevenement van Netflix. Gedurende drie uur werden stapels aankondigingen en trailers wereldkundig gemaakt. De belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet, samen met de mogelijkheid om het gehele event terug te kijken.

The Witcher

Om direct maar met één van de populairste titels te beginnen: Netflix heeft afgelopen zaterdag heel veel van The Witcher laten zien. We kregen een sneak peek van het tweede seizoen, dat op 17 december op Netflix verschijnt, én we kregen eerste beelden te zien van The Witcher: Blood Origin. Daarnaast is ook aangekondigd dat er een derde seizoen van de serie komt, evenals een tweede animefilm én een nieuwe serie voor kinderen.

Om maar even met de twee sneak peeks te beginnen: daarin krijgen we eindelijk een goed beeld van Vesemir bij Kaer Morhen en Nivellen. Nivellen is een belangrijk karakter in de short story Grain of Truth, dat de basis is voor het tweede seizoen.

Daarnaast kregen we dus beelden te zien van The Witcher: Blood Origin. Dit is een prequel-serie van The Witcher, die dus ook naar Netflix komt. Wanneer dat precies is, weten we helaas nog niet.

Stranger Things

Geloof het of niet, maar we wachten ondertussen al twee jaar (!) op het nieuwe seizoen van Stranger Things. In de tussentijd hebben we al wel wat beelden gezien en we weten dat het nieuwe seizoen in 2022 verschijnt. Het is dus niet geheel verrassend dat er tijdens TUDUM opnieuw een trailer verscheen van het vierde seizoen. Daarin zien we de eerste beelden van het Creel House, waar alles zeker niet zo prettig is als het op het eerste gezicht lijkt te zijn.

Nieuw seizoen voor Sex Education

Het derde seizoen is pas net verschenen op Netflix, maar tijdens TUDUM werd duidelijk dat er ook een vierde seizoen van Sex Education aan gaat komen. Natuurlijk weten we nog niet precies wanneer dat seizoen verschijnt of waar het over gaat, maar we weten in ieder geval dat het verhaal na seizoen 3 niet stopt.

The Sandman

Misschien heb je hier al wat over gehoord, misschien ook niet. Maar vergis je niet: The Sandman is een grote titel. Dit is namelijk een Netflix-adaptatie van het DC-verhaal The Sandman, die dus uit hetzelfde universum komt als de Joker, Batman en Superman.

De film is al even in de maak en er zijn al wat teasers geweest, maar nog geen beelden van het karakter zelf. Tot nu dan, want we hebben eindelijk een video waarin we Tom Sturridge (On the Road, The Boat That Rocked) als Dream of the Endless en Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game) als Roderick zien. Het geheel wordt een serie, maar helaas is nog niet duidelijk wanneer deze precies op Netflix verschijnt.

Bridgerton: seizoen 2

Dat Bridgerton een tweede seizoen krijgt, wisten we natuurlijk al. Maar we hebben nu ook een eerste teaser gekregen van dat seizoen. Daarin zien we in ieder geval een nieuw gezicht langskomen, namelijk dat van Simone Ashley, die we kennen uit Sex Education. Voor meer beelden moeten we nog even geduld hebben: het tweede seizoen begint volgend jaar.

Tiger King: seizoen 2

En ook van Tiger King wisten we al dat er een tweede seizoen aankomt. Netflix heeft tijdens TUDUM aangekondigd wanneer dat precies is, aan de hand van een speciale video. Op 17 november ontdekken we nog veel meer over Joe Exotic, Carole Baskin en hun partners in crime.

Cowboy Bebop

Nog iets waar veel mensen halsreikend naar uitkijken is Cowboy Bebop. Natuurlijk kennen we de animeserie al enige tijd, maar Netflix maakt er nu een live action-serie van. De serie is al in een vergevorderd stadium: hij verschijnt al in november op Netflix. En tijdens TUDUM deelde Netflix vast de opening credits.

Army of Thieves

Wie Zack Snyder’s Army of the Dead heeft gekeken, verwacht in de prequel waarschijnlijk ook een hoop zombies. Helaas moeten we je daarin teleurstellen: de prequel heeft er geen. Ja, dat lees je goed: er zitten geen zombies in Army of Thieves. Dus waarom kijk je dan? Simpel: omdat je eindelijk meer te weten komt over Dieter. De film heeft dan ook stapels humor en komedie, zo belooft Netflix.

De film verschijnt op 29 oktober op Netflix en we hebben nu vast een eerste trailer.

Nieuwe koningin in The Crown

Grote fans van drama en het Britse koningshuis zitten ongetwijfeld in spanning te wachten tot seizoen 5 verschijnt, met een nieuwe Queen Elizabeth II. Tijdens TUDUM heeft Netflix vast een tipje van de sluier gegeven met een video waarin we kennismaken met de nieuwe Queen. De dame in kwestie – Imelda Staunton – ken je waarschijnlijk wel van Harry Potter, waar ze de in het roze gehulde, gehate professor Umbridge speelt. Maar hier lijkt ze een stuk aardiger!

Het filmen van het vijfde seizoen is net begonnen, dus het duurt nog even voor we ervan kunnen genieten. Het vijfde seizoen verschijnt in november 2022.

Arcane

Fans van League of Legends opgelet: Netflix maakt een serie gebaseerd op het spel, genaamd Arcane. De serie verschijnt op 6 november op Netflix en we hebben nu een eerste trailer!

Vikings: Valhalla

Naast The Witcher en Stranger Things keert ook Vikings terug, maar dan met een geheel nieuwe serie. In 2022 kunnen we genieten van Vikings: Valhalla, een vervolg op de eerste serie. De serie volgt de legendarische avonturen van een aantal van de meest bekende vikings die ooit geleefd hebben, aldus Netflix zelf. En als we de beelden moeten geloven, wordt dat héél vet.

Cobra Kai: Seizoen 4

Ook Cobra Kai krijgt een nieuw seizoen, en we weten nu wanneer we dat seizoen kunnen verwachten. In een eerste teaser van het vierde seizoen heeft Netflix namelijk ook de releasedatum vrijgegeven: oudejaarsdag!

Alles terugkijken?

Deze lange lijst is slechts een kleine greep van alle aankondigingen die Netflix zaterdag deed. Zo hoorden we ook nieuws over een nieuwe Enola Holmes-film, over Emily in Paris en nog zoveel meer. Mocht je nieuwsgierig zijn en alles terug willen kijken, dan kan dat ook, namelijk via de video hieronder.

Beeld: Netflix