Netflix legt flink bedrag neer voor vervolgfilms Knives Out

Knives Out

In de film Knives Out zien we Daniel Craig als een detective in een spannende moordmysterie. Denk aan een prachtig landhuis, een vermoord familiehoofd en een handjevol verdachten die allemaal onschuldig lijken te zijn op de moord. Niet alleen het verhaal was sterk, ook de cast was fantastisch. Nu hebben we goed nieuws: want Netflix heeft een megadeal met regisseur Rian Johnson.

Vrij snel na de bioscooprelease van Knives Out in 2019 liet Johnson weten dat hij graag nog zo’n film wilde maken. Een nieuwe moordzaak en nieuwe cast, mét Daniel Craig als detective. Het doet ons een beetje denken aan de serie The Sinner, waarin detective Harry Ambrose keer op keer bijzondere moordzaak weet op te lossen.

De wens van Johnson om nog zo’n film te maken, is inmiddels in vervulling gegaan volgens vakblad Variety. Netflix heeft de regisseur namelijk een klapper van een deal aangeboden om nog twee (!) films te maken.

Knives Out sequels

De streamingdienst legt maar liefst 450 miljoen dollar neer voor twee vervolgfilms. In beide films zullen we Daniel Craig weer als Detective Blanc zien, ondanks dat deze franchise nu zal behoren tot de exclusieve Netflix Originals.

Hoewel hiermee een droom in vervulling gaat voor regisseur Johnson, noemt hij het zelf vooral een mindfuck. “Het is zo’n mindfuck geweest, want ik zat al tien jaar op het idee voor de eerste film. Met de volgende films begin ik met een lege pagina.” Hij benadrukt dat het niet een Knives Out-vervolg zal worden, maar dat hij er een nieuwe titel voor zal bedenken. “Het is gewoon Daniel Craig als dezelfde detective met een totaal nieuwe cast.”

Opvallend is dat Johnson voor de eerste film een budget van 40 miljoen dollar had, dus we zijn erg benieuwd wat hij met het megabedrag van Netflix gaat doen.

Benieuwd hoe Knives Out precies in elkaar zat? Bekijk hier de trailer:

Beeld: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com