Netflix op je Nintendo? Dankzij Netflix’ hack day is dat misschien mogelijk

Netflix organiseert regelmatig hackdagen met zijn medewerkers en die dagen brengen af en toe resultaten voort die we het liefst gelijk geïntegreerd zien in het platform. Vorig jaar vonden medewerkers van het bedrijf bijvoorbeeld een hack die Netflix pauzeerde als je Fitbit tracker merkte dat je in slaap was gevallen.

Ook dit jaar zijn er weer hele goede nieuwe ideeën, zoals onderstaande hack die je regel voor regel je serie of film laat terugspoelen of vooruitspoelen. Handig, voor het geval je een klein stukje hebt gemist.

Wanneer je samen met iemand anders een serie volgt, kan het nogal lastig zijn om te wachten tot jullie beiden weer eens tijd hebben om de serie te kijken. Misschien kijk jij (of de ander) stiekem wel eens een aflevering zonder de ander? Dat is verleden tijd met onderstaande hack, als Netflix het ook echt invoert.

De hack vraagt om twee pincodes, een van jou en eentje van je medekijker. Met maar één code kom je dus niet verder. Hierdoor kun je niet meer smokkelen en zul je toch echt moeten wachten totdat je samen kunt kijken.

Tijdens het kijken van je serie ben je natuurlijk met nog duizend-en-een dingen bezig en mis je nog wel eens wat. Deze hack voorkomt dat je aandacht verslapt terwijl je een serie aan hebt staan.

Je webcam registreert wanneer je niet naar je scherm kijkt en maakt dan een luid geluid om je aandacht weer te trekken.

De meest gave hack hebben we voor het laatst bewaard. Heb jij je NES (originele Nintendo Entertainment System) nog staan? Twee medewerkers van Netflix kregen het voor elkaar om het platform te laten werken op de originele Nintendo uit 1985. Voortaan kijk je al je favoriete series gewoon via je NES.

Netflix heeft al eerder laten weten dat de hacks niet per definitie geintroduceerd worden op het platform, dus het is afwachten of we deze hacks kunnen gaan gebruiken.