Politie start proef met versturen locatiegebaseerde berichten via app

De Nederlandse politie is een proef gestart met het versturen van locatiegebaseerde waarschuwingsberichten. Via de website laat de politie weten dat de functie vanaf nu beschikbaar is in Eindhoven.

Door middel van het versturen van locatiegebaseerde waarschuwingsberichten kan de politie inwoners in de nabije omgeving direct op de hoogte stellen van lokale calamiteiten. Gebruikers ontvangen meldingen van onder andere lokale branden, inbraken en vermissingen. Op deze manier weten omwonenden direct wat er speelt binnen hun regio. Gebruikers krijgen zelf de mogelijkheid om in te stellen binnen welke straal zij geïnformeerd willen worden en welke berichten zij ontvangen.

Daarnaast bevat de app ook een functie waarmee gebruikers direct de politie kunnen waarschuwen. Via deze functie kunnen calamiteiten of misdaden worden gemeld, waarna de politie direct actie kan ondernemen en zonodig een waarschuwingsbericht versturen.

Op dit moment zullen gebruikers alleen locatiegebaseerde berichten kunnen ontvangen als zij zich in de buurt van Eindhoven bevinden. Op basis van deze proef zal besloten worden wanneer de functie landelijk uitgerold zal worden. Het uiteindelijke doel is om alle inwoners van Nederland te voorzien van locatiegebaseerde informatie.

De app van de politie is beschikbaar voor iOS, Android en Windows.