‘Oculus Rift mogelijk pas volgend jaar op de markt voor consumenten’

De consumenteneditie van de Oculus Rift verschijnt mogelijk pas volgend jaar op de markt. Dat heeft Palmer Luckey, de oprichter van Oculus, tijdens SXSW Interactive laten weten, zo meldt Gizmodo.

Volgens Palmer was Oculus te voorbarig, toen zij stelden dat de Oculus Rift in 2015 gelanceerd zou worden voor consumenten. Palmer geeft aan dat de ambities zijn uitgebreid, waardoor het proces op diverse punten is veranderd. Hierdoor loopt de lancering vertraging op, waardoor het mogelijk is dat de headset pas volgend jaar uitkomt. Echter geeft de topman van Oculus wel aan dat het proces goed verloopt.

Palmer geeft aan dat de samenwerking met Facebook ervoor heeft gezorgd dat het bedrijf zijn ambities heeft kunnen uitbreiden. Onder meer door extra mankracht is Oculus nu in staat om de ambities te verleggen en streeft het bedrijf naar de ‘perfecte’ virtual reality headset.

Vanwege de toenemende concurrentie op het gebied van virtual reality headsets worden de eisen steeds hoger. Palmer geeft daarom aan dat de headset voorlopig niet op de markt zal komen, aangezien de headset aan steeds hogere eisen moet voldoen. Volgens hem komt de Oculus Rift pas op de markt, als het op dat moment de beste headset is. Wanneer dat is durft Palmer niet te zeggen.