Netflix-serie Fate: The Winx Saga gaat door als stripboek

Fate: The Winx Saga

Het verdriet was groot toen Netflix in november 2022 aankondigde dat Fate: The Winx Saga na twee seizoenen stopte. Zeker als je bedenkt dat het tweede seizoen op een cliffhanger eindigde. Maar nu is er toch een beetje goed nieuws: het verhaal gaat verder als stripboek.

Fate: The Winx Saga was een serie gebaseerd op de animatieserie Winx Club uit de 00’s. De serie gaat over een tiener op aarde, die ontdekt dat ze een fee is en op de school Alfea leert om met haar krachten om te gaan. Daar maakt ze nieuwe vrienden, maar ook vijanden.

De serie was populair, maar kreeg ook kritiek. Waar Musa in de animatieserie Aziatisch is, is ze dat niet in de live-action versie. Flora was Latina, maar blijkt in de live-action vervangen te zijn door een wit persoon met dezelfde krachten. In het tweede seizoen dook alsnog een karakter genaamd Flora op, nu gespeeld door een Latina vrouw. Verder bleek deze serie veel duisterder dan het origineel, en ook een ander verhaal te volgen. Maar desondanks stond het tweede seizoen binnen twee dagen op een nummer een-positie op Netflix.

Eerste boek in juli

Ondanks die goede positie besloot Netflix dus om de serie te schrappen, tot onvrede van fans. Een petitie om de serie terug te brengen voor een derde seizoen werd ruim 150.000 keer ondertekend. Dat seizoen lijkt er vooralsnog niet te komen, maar het verhaal gaat wel verder. Volgens What’s On Netflix komt er dus een geheel nieuw stripboek, dat het verhaal verder verteld.

Het boek heet Fate: The Winx Saga Vol. 1: Dark Destiny, zo werd eind vorig jaar al duidelijk tijdens New York Comic Con. In het boek is enige tijd verstreken sinds Bloom de Realm of Darkness in is gegaan om haar moeder te vinden, en ze wordt nog altijd vermist. Voor haar vrienden gaat het leven echter verder en een nieuw schooljaar gaat van start. Maar dan wordt de school aangevallen met fee-krachten die nog maar weinigen hebben gezien en de nieuwe vijand kan voor iedereen de ondergang betekenen. Komt Bloom op tijd terug of is ze voor altijd verloren?

Het boek wordt geschreven door Olivia Cuartero-Briggs, die niet bij de serie betrokken was, maar wel voor zowel TV als stripboeken geschreven heeft. Het boek wordt geïllustreerd door Christianne Gillenardo-Goudreau, die ook werkte aan Avatar: The Last Airbender Chibis Volume 1  en Plant vs. Zombies. Het boek verschijnt op 2 juli dit jaar.

Foto: Netflix