‘Netflix test functie om willekeurige aflevering van tv-serie te tonen’

netflix

Het overkomt ons allemaal weleens: je komt thuis uit je werk, wil op de bank neerploffen met een willekeurige serie, maar moet vervolgens op Netflix kiezen wat je dan gaat kijken. En dat kan soms uren duren. De streamingdienst werkt echter aan een oplossing voor dat probleem, melden tipgevers aan Android Police.

Het gaat om een functie waarmee een willekeurige aflevering aangezet van een tv-serie wordt gezet. Bepaalde mensen in de Verenigde Staten zagen een knop voor ‘willekeurige aflevering’ als je begonnen was met het kijken van een serie. Daarmee zie je dus een willekeurige aflevering van die serie.

Kijk je dus voor de zoveelste keer Friends en weet je niet welke aflevering je aan wilt zetten? Dan is dit je oplossing.

Tweede optie

Er is echter een tweede functie die Netflix aan het testen is. Er verschijnt voor sommige gebruikers namelijk ook een speciale afdeling genaamd ‘Speel een populaire aflevering’ op het thuisscherm van de app. Daarin staan series als The Office, Arrested Development en Our Planet. Daarmee kom je dus ook uit bij een willekeurige aflevering.

Het is onduidelijk of dit slechts een experiment is, of dat de functies binnenkort naar een grotere groep mensen komen.