Netflix ziet aantal abonnees flink stijgen in het derde kwartaal

netflix

Netflix heeft een uitzonderlijk goed kwartaal achter de rug. Het aantal abonnees steeg naar 109,25 miljoen, wat er maar liefst 5,3 miljoen meer zijn dan in het tweede kwartaal van 2017. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf (pdf).

De 5,3 miljoen nieuwe abonnees zijn er flink wat meer dan verwacht werd. Analisten rekenden namelijk op een groei van 4,5 miljoen abonnees, wat ook al geen onaardig aantal was. En in vergelijking met vorig jaar is het aantal helemaal flink gegroeid. Toen waren er namelijk nog maar 86,74 miljoen abonnees.

Ook de omzet van Netflix steeg de afgelopen drie maanden flink. In totaal zette het bedrijf bijna 3 miljard dollar (2,5 miljard euro) om, tegenover 2,29 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep hield het bedrijf daar 130 miljoen dollar (110 miljoen euro) van over, vergeleken met 52 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2016.

Logischerwijs komt de meeste omzet uit streaming. Dat aantal steeg in het derde kwartaal met 33 procent in vergelijking met vorig jaar naar 2,88 miljard dollar (2,44 miljard euro). Netflix zegt dat de reden van de stijging de groei in het aantal betalende abonnees is.

Hoge verwachtingen

De streamingdienst heeft ook voor het laatste kwartaal van 2017 goede verwachtingen. Dan stelt het bedrijf er 6,43 miljoen nieuwe abonnees bij te kunnen krijgen. 1,25 miljoen van die mensen moeten uit de Verenigde Staten komen, 5,05 miljoen uit andere landen.

Het is echter nog maar de vraag of het verhogen van de abonnementsprijzen invloed gaat hebben op de stijging van het totaal aantal abonnees. Onlangs maakte Netflix namelijk bekend dat het Standaard-abonnement een euro duurder wordt per maand. Het Premium-abonnement wordt twee euro per maand duurder. Volgens Netflix gaat die verhoging op de lange termijn helpen bij “het laten groeien van ons aanbod van content”.

Het bedrijf verwacht volgend jaar bovendien flink meer geld uit te geven aan zijn eigen content. Dat moet een bedrag van maar liefst 7 of 8 miljard dollar worden.