Netwerken wordt makkelijk met People+: een combinatie van LinkedIn en Wikipedia

People+ is een database van professionals en bedrijven zoals LinkedIn maar dan door de gemeenschap aan te vullen en te wijzigen zoals Wikipedia. Als je een smartphone of Google Glass hebt kun je People+ downloaden  om te zien wie er bij je in de buurt is om mee te netwerken.

Volgens CEO Peter Berger is er een groot verschil tussen LinkedIn en People+: “there’s a big difference between what LinkedIn’s doing and what we’re doing … We’re focused on the facts about people and companies. There’s a lot of surplus and exposition in LinkedIn to get pageviews. We can be broader than that. We feel like we’re the app you use in the five minutes before any meeting.

Gebruikers hebben volgens Berger geen uitgebreid sociaal netwerk nodig zoals LinkedIn biedt maar juist een nieuwe methode om snel en simpel mensen en bedrijven te kunnen vinden. Het grote verschil met LinkedIn is dus niet zozeer de inhoud maar eerder de vorm.

We realized early on that wearable is going to be a dynamic sea change for development in the way that mobile was to web. Unless you’re developing for wearable now, you’re going to get left in the dust. We actually consider ourselves a wearable-first company.

Op een klein scherm is er geen ruimte voor alle menu’s, advertenties en informatie die LinkedIn biedt. Volgens Berger moet alle overbodige informatie daarom weg om zo makkelijk mogelijk informatie te kunnen vinden. Bovendien kun je niet typen met je wearable dus moet je de juiste informatie op het juist moment te zien krijgen zonder te hoeven typen. People+ komt daarom neer op twee dingen: met wie praat je en waarom?

Naast LinkedIn heeft de app ook veel weg van Wikipedia. LinkedIn is volledig gebouwd op mensen die zelf hun profielen invullen. Er zijn echter mensen die dat misbruiken door te liegen of overdrijven over het werk en de stages die ze gedaan hebben. Ook zijn er mensen die hun profiel gewoon niet invullen of onvolledig laten. Met People+ kan de gemeenschap zelf informatie toevoegen of aangeven dat iets onjuist is. Daarnaast wordt er data van betrouwbare bronnen binnengehaald om de profielen aan te vullen.

People+ nam dit jaar deel aan de SXSW Accelerator. Meer dan 500 web-based bedrijfjes meldden zich aan voor een plek in de Startup Village. People+ werd verkozen tot een van de acht finalisten in de Wearable Technologies categorie.