NFL gaat spelers tijdens de wedstrijden real-time analyseren met sensoren

De American Football-competitie krijgt er komend seizoen een interessante uitbreiding bij. Spelers, scheidsrechters en 17 stadions worden uitgerust met speciale sensoren zodat fans tijdens de wedstrijd real-time bewegingsdata kunnen bekijken op hun second screen.

dataviz_NFL1

De passie voor sport is in de Verenigde Staten direct verbonden met een passie voor statistiek. Bij de teams zelf, maar zeker ook bij de toeschouwers. De Amerikaanse football bond NFL gaat daarom komend seizoen een bijzonder uitbreiding testen.

In samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Zebra Technologies gaat de bond spelers, stadions en zelfs scheidsrechters voorzien van compact RFID-zenders en ontvangers. De uitgewisselde informatie kan direct worden geanalyseerd en (op indrukwekkende wijze) worden gevisualiseerd op speciale apps of zelfs de grote schermen in het stadion.

dataviz_NFL_2

De huidige setup meet onder meer de posities van elke speler op het veld, snelheid, versnelling en afgelegde kilometers. De compact sensoren worden verwerkt in de schouderbescherming van de spelers.

rfid_NFL