Runtastic lanceert Orbit, waterdichte activity tracker die ook lichtintensiteit meet

Je kunt veel over Runtastic zeggen, maar lef valt het Oostenrijkse bedrijf niet te ontzetten. Want nadat de populaire app vorig jaar al hun eerste sportwearshop aankondigde, komt het vandaag met de Orbit, een waterdichte activity tracker annex hardloophorloge.

Over smaak valt te twisten natuurlijk, maar één blik op de Orbit maakt duidelijk dat het niet de meest ‘designer’ tracker van het moment is. Het design oogt wellicht wat retro, functioneel is de Orbit in alle opzichten een activity tracker anno nu.

Zo telt de Orbit je stappen, meet hij je verbrande calorieën en houdt hij je slaap in de gaten. De tracker is volledig waterdicht tot bijna 100 meter, wat betekent dat je niet alleen veilig onder de douche kan met Runtastic’s Orbit, je kunt hem ook gebruiken tijdens het zwemmen. Het polsbandje heeft een trilfunctie als je gewekt wil worden óf wanneer je een seintje wil dat je te lang stil zit.

Wanneer je de tracker via Bluetooth koppelt met de Runtastic app, doet het polsbandje tijdens je run ook dienst als hardloophorloge. Het kleine display van de Orbit geeft je snel inzicht in afstand, snelheid en tijd.

Maar misschien nog wel het meest verrassende element van de Orbit is een ingebouwde lichtsensor. Dat leidt natuurlijk tot de wildste ideeën, maar in de praktijk doet de sensor helaas vrij weinig. Het team van Runtastic benadrukt dat de sensor vooral een gimmick is, nauwelijks in staat te bepalen of je binnen of buiten bent. Een daadwerkelijk UV-meting is daarmee al helemaal van tafel.

Runtastic_Orbit_630_wide

De Runtastic Orbit is vanaf vandaag te koop voor een bedrag van $119. Daarmee is de rubberen polsband nét iets duurder dan concurrenten als bijvoorbeeld de Fitbit Flex, die op $99 komt. Kopers kunnen terecht in de webshop van Runtastic!