Pokémon Go-maker Niantic komt met Harry Potter-game: Wizards Unite

Niantic, de maker van Ingress en Pokémon Go, komt met een Harry Potter-game: Wizards Unite. Dat heeft de CEO van het bedrijf, John Hanke, gisteren officieel bekendgemaakt. In het spel kunnen spelers onder meer spreuken leren en fabeldieren tegenkomen. Net zoals bij Ingress en Pokémon Go is het de bedoeling dat mensen eropuit trekken in hun eigen buurt.

Ook krijgt het spel de mogelijkheid om, samen met medespelers, tegen ‘krachtige tegenstanders’ te vechten of duelleren. Voor het spel werkt Niantic samen met Warner Bros. Hanke maakt in zijn aankondiging niet bekend wanneer het spel beschikbaar komt, maar TechCrunch schrijft dat Wizards Unite al in 2018 gelanceerd wordt.

Of het spel ook gebruik gaat maken van augmented reality is nog niet officieel naar buiten gebracht. Wel spreekt Niantic van het ‘pionieren met de nieuwste technologieën en gameplay-technieken’. Het bedrijf belooft de komende periode meer nieuws over het Harry Potter-spel te publiceren.

Niantic had in de zomer van 2016 een enorm succes met het spel Pokémon Go. Officiële cijfers van die periode zijn er niet, maar onderzoeksbureau schatten dat het hoogtepunt op 45 miljoen dagelijks (!) actieve gebruikers had. In mei dit jaar had het spel volgens Niantic nog 65 miljoen maandelijks actieve gebruikers.