Nieuw op Disney+ in april: The Crossover en Peter Pan & Wendy

Peter Pan & Wendy, Nieuw op Disney+

Terwijl Star Wars-fans nog volop genieten van The Mandalorian, heeft Disney+ in april ook nog allerlei ander nieuws voor ons klaar staan. Deze maand brengt de streamingdienst namelijk nieuwe films als Peter Pan & Wendy uit, maar ook toffe nieuwe series als The Good Mothers.

Series: Journey to the Center of the Earth en  The Good Mothers

Om maar eens met die serie te beginnen: Journey to the Center of the Earth is ongetwijfeld een titel die je bekend in de oren klinkt. Het is immers ook de naam van een boek geschreven door Jules Verne en de naam van films uit de jaren ’50, 90 én 2008. Die laatste is voor de jongste generaties waarschijnlijk de bekendste, aangezien die ook Brendan Fraser in de hoofdrol heeft.

Nu verschijnt er opnieuw een serie met deze naam, al is deze in het Spaans. Het verhaal gaat over Diego, die door zijn ouders naar een kamp gestuurd wordt. Daar ontdekt hij samen met zijn vrienden en familie de verlaten auto van zijn oma Pola. De groep besluit in haar voetsporen te lopen, waarop ze een mysterieus portaal vinden dat naar een andere dimensie leidt. Daar ontdekt hij een groot familiegeheim en begrijpt hij dat hij deze dimensie moet beschermen. Maar zo eenvoudig is dat niet.

Ook verschijnt deze maand de serie The Crossover, gebaseerd op het gelijknamige boek door Kwame Alexander. De serie gaat over tienerbroers Josh en Jordan Bell, twee ware fenomenen in de basketbalwereld. Via zogeheten ‘lyrical poetry’ vertelt de volwassen versie van Josh over hoe hij en zijn broer groot werden, zowel op het speelveld als daarbuiten. Want ook daarbuiten gebeurt veel: hun vader – ook een voormalig basketbalspeler – moet zich aanpassen aan het leven na basketbal en hun moeder gaat eindelijk achter haar eigen dromen aan.

Deze series zie je in april op Disney+:

  • The Crossover (5 april)
  • The Good Mothers (5 april)
  • Journey to the Center of the Earth (5 april)
  • Tiny Beautiful Things (7 april)
  • Rennervations (12 april)
  • The English (12 april)

Films: Peter Pan & Wendy en The Pope: Answers

Naast series heeft Disney+ deze maand ook twee films voor je klaar staan. Eén daarvan is direct een grote: de live-action versie van Peter Pan! Mocht je het verhaal zo snel niet meer op je netvlies hebben: op een avond ontmoet het jonge meisje Wendy Darling Peter Pan, een jongetje die niet op wil groeien. En dat kan ook, want Peter komt uit een andere wereld, waar kinderen nooit volwassen worden en de volwassenen piraat zijn. Wendy besluit mee te gaan met Peter, samen met haar broers en een kleine fee genaamd Tinker Bell.

Maar in dat andere land, Neverland, blijken ook vele gevaren op de loer te liggen. Met name in de vorm van Captain Hook, gespeeld door niemand minder dan Jude Law. De film verschijnt op 28 april op Disney+.

Daarnaast verschijnt deze maand de documentaire The Pope: Answers. In deze documentaire krijgen tien jongeren van over de gehele wereld de kans om paus Franciscus te ontmoeten in Rome. En daar komen ze met een specifiek doel: om met de paus te praten over de belangrijkste zorgen van hun generatie. Logischerwijs een vrij unieke ontmoeting, die het kijken waard is. De documentaire is vanaf 5 april te zien.

Beeld: Disney+