Zien: Agent Nick Fury keert terug naar MCU in trailer van Secret Invasion

Nick Fury in Secret Invasion

He’s back! Nick Fury keert weer terug naar de Marvel Cinematic Universe, met niets minder dan een geheel nieuwe serie. We hebben het hier natuurlijk over Secret Invasion, de aankomende Marvel-serie op Disney+. Nu is daar een trailer voor, waarin hij zich voorbereidt op een aankomende oorlog.

Nick Fury – natuurlijk gespeeld door Samuel L. Jackson –  zagen we voor het laatst echt in Spider-Man: Far From Home. In die film ontdekten we dat we de afgelopen tijd helemaal niet naar de échte Fury keken, maar naar een Skrull die zich als hem voordeed. Skrulls kunnen immers van uiterlijk veranderen. In de post-credit scène van de film werd onthuld dat de echte Nick Fury ergens in de ruimte zat.

Maar dat is dus voorbij. In de trailer zien we namelijk dat Fury weer terugkeert naar aarde, waar in de tussentijd behoorlijk wat gebeurd is. De Skrull-extremist Gravik gebruikte de afwezigheid van Fury namelijk om zijn gewelddadige acties goed te praten. In de trailer zien we bijvoorbeeld dat hij gebouwen opblaast. Zijn reden? Hij wil échte vrijheid op deze nieuwe planeet.

Gelukkig zijn er ook Skrulls die wel loyaal zijn aan Fury, die hem juist proberen te helpen en Gravik in de gaten houden. Fury werkt samen met hen en oude vrienden als Maria Hill om een echte invasie van de Skrulls te voorkomen en de mensheid te redden. Een ware thriller-serie dus, waarin we ons ook steeds moeten afvragen: is deze persoon een mens of een Skrull?

Sterrencast

Wie de trailer ziet, valt al snel op dat de serie een behoorlijke sterrencast heeft. Natuurlijk is Samuel L. Jackson een grote naam, met eerdere rollen in films als Pulp Fiction en Star Wars. Verder keert Cobie Smulders – verder vooral bekend als Robin uit How I Met Your Mother – terug als Marie Hill. Ook zien we Don Cheadle (Crash, The Guard) als James Rhodes/War Machine, keert Martin Freeman (The Hobbit, Sherlock) terug als Everett K. Ross en speelt Ben Mendelsohn (Star Wars: Rogue OneThe Dark Knight Rises) weer Talos.

Maar er zijn ook een aantal nieuwe mensen die zich bij de cast voegen. Zo speelt Emilia Clarke – de enige echte Khaleesi, of Daenerys Targaryen uit Game of Thrones – mee. En ook Oscar-winnares Olivia Coleman (The Crown, The Favourite)heeft een rol, namelijk Sonya Falsworth van MI6. De rol van Gravik wordt tot slot gespeeld door Kingsley Ben-Adir (The OA, Peaky Blinders).

De serie is vanaf 21 juni te zien op Disney+.

Beeld: Disney+