Nieuw op Disney+ in december: Indiana Jones, Percy Jackson en What If…?

Percy Jackson and the Olympians, nieuw op Disney+

Zit je goed op je stoel? Bak popcorn gepakt? Een grote mok warme chocolademelk (mét marshmellows)? Ja? Mooi, dan ben je klaar voor Disney+ in december. Deze maand verschijnen namelijk allerlei toffe nieuwe films en series, waar je absoluut lekker voor wil gaan zitten.

Films: Indiana Jones and the Dial of Destiny en The Sheperd

Was het de beste Indiana Jones-film ooit? Nee, zeker niet. Maar Indiana Jones and the Dial of Destiny was wel érg vermakelijk en gewoon weer een heel fijn avontuur met onze favoriete archeoloog. Indy is in deze vijfde film zeker de jongste niet meer (Harrison Ford is ondertussen al begin 80!), is helaas gescheiden en zijn zoon is overleden in de oorlog. Het avontuur zoekt Indy ook niet meer op. Maar natuurlijk vindt avontuur hem wél.

In dit geval moet hij zorgen dat een krachtig en eeuwenoud artifect niet in de verkeerde handen valt. Hoe dat afloopt, zie je op 1 december, als de film op Disney+ verschijnt.

Op diezelfde dag verschijnt ook de film The Shepherd, met John Travolta en Ben Radcliffe – bekend van onder meer The Witcher – in de hoofdrol. Het is kerstavond als een jonge RAF-piloot over de Noordzee heen naar huis vliegt. Maar als zijn radio en de stroom uitvallen, komt hij in de problemen. Hij strandt en heeft nog maar een beperkte hoeveelheid brandstof, dus thuiskomen wordt lastig. Maar een mysterieuze man weet hem in veiligheid te brengen.

Series: Percy Jackson and the Olympians, What If…? en Doctor Who

Sommige maanden moeten we het doen met een enkele nieuwe serie op Disney+, andere maanden zijn er meerdere series waar we al een tijdje naar uit zitten te kijken. December valt in de laatste categorie, met allerlei toffe nieuwe premieres.

Te beginnen met Percy Jackson and the Olympians, dat op 20 december van start gaat met twee afleveringen. De serie draait natuurlijk om Percy, de demigod die de zoon is van een Griekse god. Hij moet op een gevaarlijke missie om de bliksemschicht van Zeus terug te brengen en een oorlog te voorkomen. Maar dat doen, blijkt niet zo eenvoudig. Gelukkig krijgt Percy hulp van zijn vrienden Annabeth en Grover. En tijdens zijn reis komt hij dichterbij de antwoorden die hij al zo lang zoekt.

Op 22 december start het tweede seizoen van een vrij geliefde serie: What If…? In deze serie zien we verschillende verhalen uit het Marvel-universum, die gebeurd waren als zaken net iets anders waren gelopen. In het tweede seizoen komen we daardoor weer allerlei geheel nieuwe en al bekende gezichten tegen. En extra fijn: vanaf 22 december krijgen we iedere dag een nieuwe aflevering.

Fans van Doctor Who konden afgelopen weekend hun geluk al op: na ruim een jaar verscheen er weer een nieuwe aflevering van de serie. En dat was direct een bijzondere: het was de eerste van de 60th anniversary specials, waarin David Tennant  (The Doctor), Catherine Tate (Donna) en Russel T. Davies (de showrunner) terugkeerden. In december gaat dit feest bovendien gewoon verder, met op 2 december de tweede special (Wild Blue Yonder) en op 9 december de derde en laatste special (The Giggle). In die laatste aflevering doet ook een nieuwe schurk mee: the Toymaker, gespeeld door Neil Patrick Harris.

Houdt het daarna op? Nee, zeker niet! Op 25 december verschijnt er voor het eerst in jaren ook weer een kerstspecial van Doctor WhoThe Church on Ruby Road. Deze aflevering wordt de eerste met de vijftiende Doctor, gespeeld door Ncuti Gatwa.

Deze series zie je in december op Disney+:

  • Doctor Who: Wild Blue Yonder (2 december)
  • Isabel Preysler: Mi navidad (5 december)
  • Doctor Who: The Giggle (9 december)
  • BTS Monuments: Beyond the Star (20 december)
  • Percy Jackson and the Olympians (20 december)
  • What If…? (22 december)
  • Doctor Who Holiday Special: The Church on Ruby Road (25 december)
Beeld: Disney+