Nieuw op Disney+ in juni: The Acolyte en Becoming Karl Lagerfeld

The Acolyte, nieuw op Disney+, Star Wars

Heb je Disney+ en ben je fan van sterke vrouwen, modeontwerpers of Star Wars? Dan zit je in juni goed. Deze maand verschijnt namelijk de langverwachte serie The Acolyte, maar ook een serie over Karl Lagerfeld en een docufilm over powervrouw én modeontwerper Diane von Fürstenberg.

Series: The Acolyte en Becoming Karl Lagerfeld

De eerste nieuwe serie in het rijtje is The Acolyte, een live-action Star Wars-serie. De serie gaat speelt zich zo’n honderd jaar voor de film The Phantom Menace af. Op dat moment vindt een reeks schokkende misdaden plaats. Een Jedi Master gaat op onderzoek uit en stuit op een gevaarlijke strijder uit zijn eigen verleden. Als de twee meer aanwijzingen ontdekken, komen ze op een duister pad, waaruit blijkt dat niet alles is wat het lijkt.

De serie heeft er best een aantal bekende namen aan hangen. De Jedi Master wordt bijvoorbeeld gespeeld door Lee Jung-jae, die we ook kennen uit Squid Game. De strijder wordt gespeeld door Amandla Stenberg, die we ooit als de kleine Rue zagen in The Hunger Games en later in onder meer Bodies Bodies Bodies. Verder zien we The Matrix-actrice Carrie-Anne Moss, Dafne Keen – bekend van onder meer Logan – en Jodie Turner-Smith, bekend van onder andere Anne Boleyn.

De serie start op 4 juni, met direct twee afleveringen. De serie krijgt in totaal acht afleveringen, waarvan de laatste op 16 juli verschijnt.

Ben je gek op mode en nieuwsgierig naar de verhalen achter bekende modeontwerpers? Dan zit je goed met de miniserie Becoming Karl Lagerfeld, die in juni op Disney+ verschijnt.

In de serie zien we hoe Karl Lagerfeld uiteindelijk de bekende ontwerper wordt. Het verhaal start in 1972, als Lagerfeld – gespeeld door Daniel Brühl, bekend van onder meer Good Bye Lenin! en Captain America: Civil War – slechts 38 jaar oud is. Hij is al een ontwerper, maar het publiek kent hem nog nauwelijks. Maar dan ontmoet hij Jacques de Bascher en wordt verliefd. Met de hulp van deze ambitieuze en ietwat zorgwekkende man, durft Karl de strijd aan te gaan met zijn vriend en rivaal Yves Saint Laurent.

De miniserie zie je vanaf 7 juni op Disney+. In totaal zijn er zes afleveringen, die allemaal op die dag uitkomen.

Film: Diane von Fürstenberg: Woman in Charge

Van één modeontwerper naar de ander: deze maand zie je ook een film over Diane von Fürstenberg. Diane is een waar icoon, dankzij een ontwerp uit de jaren ’70. In 1974 ontwierp zij namelijk de wikkeljurk, die we tegenwoordig natuurlijk allemaal kennen. Dat ze destijds al een ontwerper was, is ook bijzonder omdat in die tijd nog flink gestreden wordt voor gendergelijkheid. Diane wist dus voor de stereotypen heen te breken en succesvol te worden.

Inmiddels kent Diane een carrière van zo’n vijftig jaar. In aanloop naar dat jubileum blikt ze in de documentaire terug op haar leven en haar werk om een groot mode-imperium op te richten in een door mannen gedomineerde wereld.

De film verschijnt op 25 juni op Disney+.

Foto: Disney+