Star Wars-serie The Acolyte start bijna: dit weten we er al over

The Acolyte

Goed nieuws voor fans van Star Wars: over ongeveer een week start een nieuwe serie in het universum. We hebben het natuurlijk over The Acolyte, dat zich in het verleden afspeelt. Over de serie, die vol zit met bekende acteurs, is al best wat te vertellen. Wij delen wat we nu al weten.

The Acolyte is een nieuwe live action Star Wars-serie, die zich in de tijd van de High Republic afspeelt. Mocht die naam je bekend voorkomen, dat kan: de High Republic viel niet heel lang voor Anakin Skywalker geboren werd. De nieuwe serie speelt zich dan ook honderd jaar voor The Phantom Menace af, wat betekent dat we weinig bekende gezichten gaan zien. Personages als Anakin, Obi-Wan, The Mandalorian en Ahsoka waren immers nog niet eens geboren.

De serie gaat over een Jedi Master, die een reeks schokkende misdaden onderzoekt. Daarbij stuit de Jedi op een gevaarlijke strijder uit zijn eigen verleden. De twee ontdekken meer aanwijzingen over de misdaden, maar komen daarmee ook op een duister pad. En niet alles is wat het lijkt.

Veel meer over het plot is nog niet bekend. Wel heeft één van de acteurs – Manny Jacinto – al gedeeld dat er niet heel veel geweren of blasters in de serie zitten, maar juist veel meer lightsabers. Logisch, gezien dit de periode is waarin er enorm veel Jedi waren, die allemaal met een lightsaber vechten.

Wie zitten in The Acolyte?

The Acolyte richt zich met name op een voormalige Jedi padawan genaamd Mae, gespeeld door Amandla Stenberg, die je misschien al kent uit The Hate U Give. Daarnaast zien we de Jedi Indora, gespeeld door The Matrix-actrice Carrie-Anne Moss. Ook heeft de serie twee mannelijke hoofdrollen: Jedi Master Sol – gespeeld door Lee Jung-jae, die je kent van Squid Game – en om voormalig smokkelaar Qimir, gespeeld door Manny Jacinto, bekend van The Good Place.

Maar de serie bevat veel meer interessante karakters. Zo leren we ook Mother Aniseya kennen, de leider van een heksencoven. Actrice Jodie Turner-Smith – bekend van After Yangdeelde eerder al dat ze een krachtige Force-gebruiker is, maar geen Jedi of Sith. Verder speelt Dafne Keen, bekend van Logan, een jonge Jedi genaamd Jecki Lon en zien we Russian Doll-acteurs Rebecca Henderson en Charlie Barnett als Vernestra Rwoh en Jedi Yord Fandar.

De serie laat verder een Wookie Jedi Master zien: Kelnacca, gespeeld door Joonas Suotamo (Solo: A Star Wars Story). Tot slot spelen ook Margarita Levieva (Adventureland) en Dean-Charles Chapman (Game of Thrones) in de serie, al is nog niet bekend in welke rollen.

Verder leuk om te weten: The Acolyte wordt gemaakt door Leslye Headland, die eerder ook Russian Doll maakte. Zij is niet alleen showrunner, maar ook schrijver, regisseur en producer.

Waar en wanneer zie ik dit?

De nieuwe serie krijgt in totaal acht afleveringen, waarvan de eerste twee op 4 juni op Disney+ verschijnen. Daarna zien we wekelijks een nieuwe aflevering op de streamingdienst. Hoe lang iedere aflevering duurt, is nog onbekend.

De vraag is tot slot natuurlij of deze serie meerdere seizoenen krijgt, of dat het bij een enkel seizoen blijft. Vooralsnog zijn er geen officiële aankondigingen over een tweede seizoen, maar maker Leslye Headland heeft al wel laten doorschemeren dat ze al plannen heeft voor toekomstige seizoenen. Nu maar hopen dat Disney+ dat ook ziet zitten.

Beeld: Disney+