Nieuw op Disney+ in oktober: Star Wars, Werewolf by Night en Big Shot

Werewolf by Night op Disney+

Het is officieel: het is herfst. Maar dat betekent ook dat het tijd is voor twee dingen: gezellig met een dekentje en een warm drankje opkrullen voor een fijne film of serie, én spooky season! Disney+ zorgt in oktober voor genoeg content voor beide elementen, met bijvoorbeeld de spooky special Werewolf by Night en fijne series als Big Shot.

Films: Werewolf by Night en Rosaline

Beginnend dus met Werewolf by Night, dat een special is van Marvel. De special gaat over een groep monsterjagers die op een donkere avond bij elkaar komen. De aanleiding: hun leider is vermoord. Om hun leider – op ietwat macabere wijze – te herdenken, doen de deelnemers mee aan een mysterieuze en dodelijke wedstrijd rondom een krachtig reliek.

De special haalt zijn inspiratie uit horrorfilms uit de jaren ’30 en ’40, en is dus ook helemaal zwart-wit. Maar één ding is zeker: voor spooky season is hij perfect!

Daarnaast verschijnt deze maand Rosaline, een komische hervertelling van het bekende Romeo en Julia. Deze keer wordt het verhaal vertelt vanuit het oogpunt van Romeo’s ex: Rosaline. Romeo zei namelijk dat hij van haar hield. Maar ja, toen viel hij voor Julia. En dus probeert Rosaline het stel op te breken en haar man terug te krijgen.

Dit zijn echter ook direct de enige twee films die deze maand op Disney+ verschijnen. Werewolf by Night zie je op 7 oktober, Rosaline vanaf 14 oktober.

Series: Star Wars en Big Shot

Op seriegebied kunnen we deze maand wél meer verwachten. Zo verschijnt op 26 oktober Star Wars: Tales of the Jedi. Deze animatieserie geeft ons zes korte verhalen, die allemaal gaan over de Jedi uit de prequels. We zien bijvoorbeeld verhalen rondom Ahsoka Tano en Count Dooku. En ook Mace Windu komt langs, net als natuurlijk Anaklin Skywalker.

Daarnaast zien we deze maand het tweede seizoen van Big Shot, met John Stamos in de hoofdrol. Hij speelt Marvyn, die nog steeds zo relevant mogelijk probeert te worden. Nu gaat hij proberen om zijn team op ESPN te krijgen. Daarvoor haalt hij speler Ava binnen, die een vrij publiekelijke woede-aanval kreeg, waarna ze uit haar sport gegooid werd.

Deze series zie je vanaf oktober op Disney+:

  • The Bear (5 oktober)
  • Big Shot (12 oktober)
  • Star Wars: Tales of the Jedi (26 oktober)
  • Sumo Do, Sumo Don’t (26 oktober)
  • The Mysterious Benedict Society (26 oktober)
Beeld: Disney+