Netflix geeft details over o.a. You, Shadow and Bone en The Witcher tijdens Tudum

Shadow and Bone, Netflix, Tudum

Netflix hield afgelopen weekend voor de tweede keer zijn wereldwijde fanevenement Tudum, met daarin weer talloze aankondigingen over films en series. Zo kregen we updates over Shadow and BoneYou en The Witcher, om maar een paar namen te noemen. De belangrijkste aankondigingen zetten we voor je op een rij.

Bridgerton seizoen 3 en spin-off

Allereerst is daar Bridgerton, dat één van de grote hitseries van Netflix is. Tijdens Tudum was er divers nieuws rondom deze serie. Zo gaf Nicola Coughlan ons vast een sneak peek van de eerste nieuwsbrief van Lady Whistledown over seizoen 3.

Daarnaast kregen we voor het eerst beelden te zien van een spin-offserie van Bridgerton, dat een prequel wordt op het origineel. Dit wordt Queen Charlotte: A Bridgerton Story. In de video zien we Golda Rosheuvel in de rol van de koningin en verschijnt India Amarteifio als de jonge Charlotte.

Sneak peek van Shadow and Bone

Na het succesvolle eerste seizoen is Shadow and Bone ook zo’n grote Netflix-naam geworden. Netflix kondigde in januari al aan dat het tweede seizoen in de maak is, dus wachten we daar nu met smart op. Tijdens Tudum kregen we eindelijk wat eerste beelden te zien van dat tweede seizoen.

Daarin keren inmiddels bekende gezichten als The Darkling (Ben Barnes) en Alina Starkov (Jessie Mei Li) terug, maar zien we ook wat nieuwe gezichten als Nikolai Lantsov (Patrick Gibson), Wylan Hendricks (Jack Wolfde) en de tweeling Tamar (Anna Leong Brophy) en Tolya (Lewis Tan).

Ook is nu duidelijk dat het tweede seizoen in 2023 verschijnt, al is nog niet bekend wanneer dan precies.

You seizoen 4

De serie You liet ons tegelijkertijd verliefd worden op en bang worden voor stalker Joe, die halsoverkop verliefd wordt op meisjes en dan ietwat obsessief wordt. Helaas voor de dames in kwestie blijkt zijn obsessie vaak niet zo goed te eindigen. Drie seizoenen lang zagen we al hoe hij een meisje ontmoet, haar ophemelt en probeert te beschermen, en hoe het vervolgens vreselijk mis gaat. Zelfs een vrouw net als hij blijkt geen goede match te zijn, zo ontdekten we in seizoen drie. Zijn vrouw Love overleefde de relatie ook niet.

Netflix heeft nu aangekondigd dat er een vierde seizoen komt van de serie en toonde ons zelfs alvast een trailer van de serie. Joe woont nu in Londen en gaat onder de naam professor Jonathan Moore. Natuurlijk heeft hij inmiddels een nieuwe obsessie. Sterker nog: we zien al verschillende vrouwen langskomen, die mogelijk zijn nieuwe doelwit(ten) kunnen zijn.

Helaas is nog niet bekend wanneer dit vierde seizoen precies verschijnt.

The Witcher en zijn diverse projecten

Natuurlijk kan tijdens Tudum nieuws over The Witcher niet ontbreken. En dat doet het ook niet! Zo kregen we een releasedatum van The Witcher: Blood Origin. Dit wordt een prequel op de originele serie en speelt zich zo’n 1.200 jaar eerder af in een elvenwereld. De serie volgt het verhaal van de allereerste Witcher. Netflix heeft nu aangekondigd dat de serie op 25 december verschijnt.

En ja, ook over The Witcher zelf was even kort nieuws. Het derde seizoen komt er namelijk aan! Helaas moeten we daar nog wel even op wachten: dat seizoen verschijnt pas in de zomer van 2023.

Release-data: The CrownEmily in Paris en Wednesday

Netflix laat helaas nog niet van alle grote dingen complete trailers zien of uitgebreide details vallen. Maar gelukkig maakte de streamingdienst van een aantal series en films wel de releasedata bekend. Dat geldt bijvoorbeeld voor The Crown, dat zijn vijfde seizoen alweer in gaat. In dit vijfde seizoen neemt Imelda Staunton – ook bekend als Umbridge in Harry Potter – de rol van Queen Elizabeth II over. En verder zien we Elizabeth Debicki als Prinses Diana, met Demonic West als haar man Prins Charles.

Het vijfde seizoen verschijnt op 9 november op Netflix. En nog meer goed nieuws: in tegenstelling tot eerdere plannen wordt dit niet het laatste seizoen. Er verschijnt er hierna nog eentje.

Ook van Emily in Paris is nu een nieuwe releasedatum bekend. Netflix bevestigde tijdens Tudum dat de serie een derde seizoen krijgt, dat op 21 december alweer verschijnt. Van deze serie verscheen echter al wel een korte teaser, met Emily die zichzelf een pony geeft!

Verder krijgt ook de serie Wednesday – een spin-off van The Addams Family, gemaakt door Tim Burton – een releasedatum. De serie verschijnt op 23 november al, dus we hoeven niet eens heel lang meer te wachten! Netflix gaf van deze serie ook vast een eerste scene vrij, waarin we Wednesday met Thing zien.

Trailers: Enola Holmes 2, Lupin, Dead to Me

Nog maar een paar weken te gaan en we kunnen gaan genieten van de tweede Enola Holmes-film, die weer gaat over het zusje van de bekende Sherlock. Op 4 november verschijnt de tweede film, waarin Enola haar eerste zaak als detective op zich neemt. Voor die zaak moet ze een vermist meisje vinden. Maar dat blijkt moeilijker dan gedacht, zeker omdat ze een gevaarlijke samenzwering ontdekt. Tijdens Tudum deelde Netflix een nieuwe trailer van de film met ons.

Netflix heeft verder een RomKom in de maak, die uit onze dromen lijkt te komen: RomKom-queen Reese Witherspoon speelt met niemand minder dan Ashton Kutcher in Your Place or Mine. Deze twee grootheden bij elkaar kan alleen maar resulteren in een goede film. En hij komt ook nog eens precies op tijd voor Valentijnsdag uit: op 10 februari staat hij op Netflix.

Verder kreeg ook de hitserie Lupin een teaser van zijn derde seizoen, waarin we zien dat Assane zich schuilhoudt.

En ja, ook het laatste seizoen van Dead to Me, dat op 17 november verschijnt, kreeg een trailer.

Tot slot kreeg de film The School for Good and Evil een trailer. Deze film gaat over Sophie en Agatha, twee beste vrienden die op een magische school komen, waar helden en schurken getraind worden om de balans tussen goed en kwaad te beschermen. Maar als ze daar aankomen, blijken ze ieder aan een andere kant van die strijd te staan. De film verschijnt op 19 oktober op Netflix. 

Beeld: Netflix