Nieuw op Disney+ in september: Andor (nu echt), Pinocchio en Thor: Love and Thunder

Andor, nieuw op Disney+

We weten het: we schreven vorige maand al dat de nieuwe Star Wars-serie Andor eindelijk naar Disney+ zou komen. Maar helaas, Disney besloot op het laatste moment om de serie toch nog even uit te stellen. Maar nu is er goed nieuws: de serie komt nu écht. En dat is absoluut niet het enige wat deze maand op Disney+ verschijnt.

Goed om te weten: deze maand verschijnt er vooral veel op 8 september. Dat is namelijk Disney+ Day, waarop naar verwachting ook veel nieuws verschijnt over films en series.

Series: Andor en The Old Man

Ja, het is nu dus eindelijk zo ver: Andor komt nu echt naar Disney+. Op 21 september, om precies te zijn. De serie speelt zich vijf jaar voor de film Rogue One af en draait om Cassian Andor, die we al in die film leerden kennen. In de serie krijgen we te zien hoe de rebellion ooit gestart is. Het eerste seizoen telt twaalf afleveringen, en het tweede seizoen is al in de maak.

Ook komt deze maand The Old Man naar Disney+, een serie die eerder dit jaar al in Amerika verscheen. De serie – met Jeff Bridges (The Big Lebowski, Crazy Heart) en John Lithgow (Love is Strange, The Crown) in de hoofdrollen – draait om een voormalige CIA-agent, die al dertig jaar jaar net buiten New York woont. Maar als hij een mysterieuze inbreker doodt, moet hij plots op de vlucht slaan. FBI-agent Harold Harper, die ooit met hem samenwerkte, moet hem opsporen.

Deze series zie je in september op Disney+:

 • Growing Up (8 september)
 • Mike (8 september)
 • The Zone: Survival Mission (8 september)
 • Tierra Incógnita (8 september)
 • Wedding Season (8 september)
 • Cars on the Road (8 september)
 • Epic Adventures with Bertie Gregory (8 september)
 • Andor (21 september)
 • Super/Natural (21 september)
 • The Old Man (28 september)

Making of: Obi-Wan en Thor: Love and Thunder

Deze maand verschijnen er ook twee specials die ons vertellen hoe onze favoriete projecten tot stand kwamen. Eén daarvan is Obi-Wan Kenobi: A Jedi’s Return, dat natuurlijk over de serie Obi-Wan Kenobi gaat. De film geeft ons nooit eerder vertoonde beelden, beelden van achter de schermen, kleurrijke persoonlijke verhalen en allerlei mooie momenten. Logischerwijs bevat de documentaire zowel verhalen van Ewan McGregor (Obi-Wan) en Hayden Christensen (Anakin Skywalker/Darth Vader), maar we horen ook van regisseur Deborah Chow en de verdere cast en crew.

Daarnaast verschijnt er weer een nieuwe editie van Marvel Studios Assembled, namelijk The Making of Thor: Love and Thunder. In deze documentaires toont Marvel ons hoe de toffe films die we zo graag zien gemaakt worden. Net als in andere edities krijgen we diepgaande interviews met de cast en crew en nooit eerder geziene beelden.

Overigens verschijnt Thor: Love and Thunder deze maand ook op Disney+, namelijk op 8 september.

Films: Pinocchio en Hocus Pocus 2

Het lijkt er misschien nog niet op, maar de herfst gaat zo langzamerhand zijn intrede doen. En dus is het tijd om gezellig naar fijne films te kijken, zoals de nieuwe, live-action vertelling van Pinocchio. De film gaat logischerwijs over de houtbewerking die een pop maakt, die hij als zijn eigen zoon ziet. Maar hij had nooit kunnen bedenken dat Pinocchio echt tot leven komt.

De film bevat een behoorlijke sterrencast. Allereerst is de regisseur Oscar-winnaar Robert Zemeckis, die eerder al Back to the Future en Forrest Gump regisseerde. Tom Hanks (Forrest Gump, Saving Private Ryan) is Geppetto en Pinocchio wordt gespeeld door Benjamin Evan Ainsworth (The Haunting of Bly Manor, The Sandman). Jiminy Cricket wordt gespeeld door Joseph Gorden-Levitt (Inception, Looper), Cynthia Erivo (Harriet, Widows) is de Blue Fairy, Keegan-Michael Key (Keanu, Let’s Be Cops) is Honest John, Luke Evans (Beauty and the Beast, Dracula Untold) is The Coachman en Lorraine Bracco (Goodfellas, The Sopranos) speelt het nieuwe karakter Sofia the Seagull.

Met de herfst komt ook het Spooky Season eraan en Disney+ viert dat met de release van Hocus Pocus 2. Deze live-action comedy is een vervolg op de cultklassieker uit 1993 over de Sanderson Sisters (Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy). Het origineel gaat over een kind dat naar Salem verhuist, waar hij per ongeluk drie heksen terugbrengt die in de 17e eeuw vermoord werden. Het tweede deel speelt zich 29 jaar later af. Nu moeten drie middelbare scholieren voorkomen dat de heksen allerlei onrust creëren tijdens Halloween.

Deze films zie je vanaf september op Disney+:

 • The Death of Stalin (2 september)
 • Pinocchio (8 september)
 • Thor: Love and Thunder (8 september)
 • Remembering (8 september)
 • Mija (16 september)
 • Hocus Pocus 2 (30 september)
Beeld: Disney+