Nieuw op FilmBox en Film1 in maart: Call Jane en de Oscar-uitreiking

Oscars op Filmbox en Film1

Maart is van start gegaan, wat niet alleen het begin van de lente betekent, maar ook dat de Oscars bijna uitgereikt worden. Die uitreiking zie je deze maand live op FilmBox, al kun je natuurlijk ook weer genieten van allerlei nieuwe films op FilmBox en Film1.

FilmBox: Oscar-uitreiking en Competencia Oficial

De maand maart staat in het teken van films. Of beter gezegd, in het teken van prijzen voor films. Na grote awardshows als de Grammy’s en de Golden Globes is het nu namelijk tijd voor de Academy Awards, ook bekend als de uitreiking van de Oscars. In de nacht van 10 op 11 maart (Nederlandse tijd) wordt duidelijk wie de felbegeerde beeldjes in handen krijgt. Wij kunnen dat dit jaar live bekijken bij FilmBox, dat op zondag 11 maart om om 23:30 uur begint met een live-uitzending van de rode loper. Om 00:00 uur volgt dan de awardshow, die tot 03:00 uur duurt.

Ga je liever op tijd naar bed? Dan kun je op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart om 20:30 uur een uitzending met de highlights zien op FilmBox. En natuurlijk kun je op 11 maart ook bij Numrush lezen wie de winnaars zijn.

Natuurlijk verschijnen deze maand ook weer diverse films op FilmBox, waaronder de Spaanse film Competencia Oficial, met Penélope Cruz en Antonio Banderas in de hoofdrollen. De komedie gaat over een beroemde filmmaker genaamd Lola Cuevas, die door een miljardair wordt ingehuurd om een filmhit te maken. Daarvoor moet ze echter samenwerken met twee acteurs die nog veel grotere ego’s hebben: Félix Rivero en Iván Torres. De twee zijn bovendien geen goede vrienden. Om toch tot een goede film te komen, stelt Lola ze ter voorbereiding in een reeks uitdagingen op de proef. Maar blijft er nog wel iemand over?

Deze films zie je in maart op FilmBox:

  • Oscar-uitreiking en rode loper-uitzending – Zondag 10 maart om 23:30 uur
  • Highlights Academy Awards 2024 – Première op maandag 11 maart om 20:30 uur, herhaling op dinsdag 12 maart om 20:30 uur
  • Gold  – Maandag 11 maart om 22:00 uur
  • De Openbaring – Maandag 18 maart om 20:30 uur
  • Competencia Oficial – Maandag 25 maart om 20:30 uur

Film1: Call Jane en Gunpowder Milkshake

Geen tijd om films live te zien? Dan kun je ze terugkijken op streamingdienst Film1, waar bovendien ook weer allerlei nieuwe films bijkomen in maart. Eén daarvan is Call Jane, met Hollywood-grootheden Elizabeth Banks en Sigourney Weaver in de hoofdrollen. De film speelt zich af in de jaren ’60 en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Joy is een huisvrouw en verwacht haar tweede kind, maar de zwangerschap brengt haar eigen leven serieus in gevaar. Reguliere artsen willen haar niet helpen, dus vraagt ze hulp bij ‘The Janes’ – een groep vrouwen onder leiding van Virginia, die alles riskeert om vrouwen als Joy hun eigen keus te laten maken. Joys leven wordt gered en de gebeurtenis wakkert bij haar ook de ambitie aan om andere vrouwen te helpen.

Daarnaast verschijnt deze maand de actiethriller Gunpowder Milkshake, met Karen Gillan (Doctor Who, Guardians of the Galaxy) en Lena Headey (Game of Thrones) in de hoofdrollen. Gillan speelt Sam, die als twaalfjarige al op de vlucht moet slaan. Haar moeder Scarlet – gespeeld door Headey – is namelijk een professionele huurmoordenaar en werd gedwongen om Sam achter te laten. Sam wordt opgevangen door The Firm, waar haar moeder voor werkte, en trad in haar moeders voetsporen.

Nu is ze dus zelf huurmoordenaar. Maar wanneer een jong meisje bescherming bij haar zoekt, wordt alles op zijn kop gezet. Samen met drie voormalige collega’s van haar moeder, keert Sam zich tegen The Firm.

Deze films zie je vanaf maart op Film1:

  • The Unbearable Weight of Massive Talent – Première op 2 maart om 20:30 uur
  • The Desperate Hour – Première op 9 maart om 20:30 uur
  • Gunpowder Milkshake – Première op 16 maart om 20:30 uur
  • Call Jane – Première op 23 maart om 20:30 uur
Foto: Shutterstock