Nieuw wereldrecord: Drone tilt maar liefst 61 kilo

Wetenschappers aan de universiteit van Oslo hebben een tof nieuw wereldrecord gezet. Door verschillende drones te combineren zijn zij er in geslaagd om 61 kilo aan gewicht te tillen met hun creatie. Erg lang hield de drone het niet uit, maar de 37 seconden dat hij in de lucht was, was genoeg voor een wereldrecord.

De wetenschappers hebben gebruik gemaakt van acht hexacopters: drones met zes rotoren. Deze hebben ze aan elkaar bevestigd om evenveel vliegkracht rondom het gewicht te hebben. De wetenschappers hebben hun drone een toepasselijke naam gegeven: de ‘Megacopter’.

In principe kunnen de drones ook richting veranderen door sommige rotoren minder hard te laten draaien waardoor de Megacopter iets kantelt. Het record is overigens opgenomen in het Guinness Book of World Records. Voor zover bekend gaat het om een nieuw record en is er dus geen huidige recordhouder van de troon gestoten. Deze creatie heeft niet een directe toepassing in de wereld van drones, maar het wereldrecord kan wel dienen als uitdaging om drones te verbeteren.