Nieuwe app Tapperuse laat je per minuut betalen voor pretparken en sauna’s

Pretpark tapperuse

Pretparken, sauna’s en musea zijn vaak duur. En het is zonde om zoveel geld uit te geven als je spontaan bedenkt om voor een paar uurtjes even een museum in te duiken. De nieuwe app Tapperuse moet dat probleem oplossen. De app laat je namelijk per minuut betalen voor deze uitjes.

Tapperuse werd bedacht door Wilbert Witkamp, voormalig directeur van Yellowbrick. De app laat je kort of spontaan iets leuk doen, zonder dat je daar de volledige entreeprijs voor hoeft te betalen. Je betaalt alleen voor de tijd dat je aanwezig was. Mocht je toch lang in bijvoorbeeld een pretpark zijn, dan betaal je nooit meer dan de maximale dagprijs.

“Tappen (het betalen per minuut) is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen, die niet de hele dag de tijd hebben of hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen”, aldus Wilbert Witkamp. “We verwachten dat pretparken en andere uitjes dankzij de app vaker worden bezocht.”

Locaties

Je kunt al bij diverse locaties tappen, bijvoorbeeld bij de Avifauna, Bobbejaanland en de sauna’s van de Select Wellness Group. Voor iedere locatie kun je in de app de actuele prijs per minuut zien. Is het niet zo druk? Dan kunnen de locaties zelf de prijs per minuut verlagen. En ze kunnen de prijs per minuut ook verhogen als het juist wel druk is.

De app zelf werkt vrij gemakkelijk. Je maakt een account aan, waarbij je geen betaalgegevens door hoeft te geven. Loop je een locatie in, dan tap je in. Bij vertrek tap je weer uit. Het betalen doe je achteraf via AfterPay. Wel vraagt de app transactiekosten van 75 cent per bezoek.

Je kunt via de app overigens ook met meerdere mensen naar een pretpark gaan. Per bezoek kun je maximaal zes mensen meenemen. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.