Nieuwe biometrische chip maakt real-time infographic van bloedmetingen

Een nieuwe chip op bankpas formaat die zomaar weg lijkt te zijn gelopen uit een aflevering van Star Trek. De V-Chip, ontwikkelt door onderzoekers uit de Verenigde Staten, is in staat om razendsnel tests uit te voeren op je bloed en deze bijna real-time te visualiseren in een fysieke grafiek. Indrukwekkend.

In de recente whitepaper “Multiplexed Volumetric Bar-Chart Chip for Point-of-Care Diagnostics” zetten onderzoekers van de afdeling Nanomedicijnen van het Methodist Hospital Research Institute in Houston, Texas hun resultaten met de zogenaamde “V-Chip” (een afkorting van Volumetric Bar-Chart Chip) uiteen.

De chip heeft het formaat van een bankpas en is in staat om 50 verschillende tests – van insuline tot bepaalde proteinen of cholestrol – in kaart te brengen. Dat doet hij door een reactie tussen zuurstof en de rode inkt (het is dus geen bloed wat je ziet), waardoor de inkt naar boven of beneden uitslaat.

Wanneer we de chip in het echte leven gaan tegenkomen is onduidelijk, maar het geeft wel te denken! Bekijk voor meer informatie de korte docu hieronder: