Deze nieuwe functie op WhatsApp doet je creativiteit stijgen

WhatsApp creativiteit

Kun jij je emoties of moods niet goed genoeg uitdrukken met alleen de emoji’s die op WhatsApp te vinden zijn en zou je daar het liefst zelf nog wat creativiteit aan toe willen voegen? Goed nieuws, want WhatsApp komt met de functie om zelf stickers te maken.

De stickers ken je waarschijnlijk vast wel, een hoop zijn er tenslotte al in omloop. Toch was het vooralsnog niet mogelijk om deze stickers vanuit WhatsApp te maken. De echte creatievelingen sloegen natuurlijk al hun slag door middel van externe apps, maar dat is vanaf nu niet meer nodig.

Stickers maken in WhatsApp

Deze nieuwe functie werd ontdekt door ’tech master’ Mukul Sharma, die zijn bevindingen deelde op Twitter. Hij vond deze functie in een betaversie van WhatsApp en de functie blijkt zelfs al te werken. Toch zit hier wel een addertje onder het gras: de functie is namelijk nog niet te gebruiken op je telefoon, alleen op WhatsApp Web. Je hebt nu dus nog een computer of laptop nodig om de stickers, waarschijnlijk zal dat in de toekomst wel veranderen.

Het maken van de stickers werkt vrij simpel en niet veel anders dan de externe apps waarmee je dit nu al kunt doen. Je voegt een afbeelding toe, kan deze gemakkelijk uitsnijden en roteren en importeren in WhatsApp. Het zal dus wel een stuk sneller werken, aangezien je al in WhatsApp zit.

Wanneer je deze stickers via WhatsApp kunt gebruiken, blijft nog even de vraag.

Beeld: Unsplash