Spotify laat je naar de muziek van je favoriete Netflix-serie luisteren dankzij nieuwe functie

Spotify Netflix

De muziek is onmisbaar voor een goede serie. Muziek kan de scènes namelijk maken of breken. Het zorgt voor een bepaalde sfeer in de serie – denk maar eens aan Narcos met de geweldige latin music. Heb je soms zin om even helemaal in die sfeer op te gaan zonder dat je daarvoor de serie aan hoeft te zetten? Dus door alleen naar de muziek te luisteren? Dan hebben we goed nieuws. Spotify maakt het nu namelijk erg makkelijk voor je om naar de muziek uit je favoriete Netflix-serie te luisteren.

Vanaf 24 november kun je gebruik maken van de zogenaamde Netflix Hub op Spotify.

Officiële soundtracks

Je hoeft nooit meer de hele serie met Shazam te zitten bekijken omdat je zo graag wil weten wat voor muziek er gebruikt wordt. Handig toch? In de Netflix Hub vind je de officiële soundtracks van een hoop series, maar dat is nog niet alles. Ook playlists en podcasts vind je hier namelijk terug.

Op dit moment kun je al genieten van een aantal soundtracks op Spotify. Onder andere die van Stranger Things, La Casa de Papel, Narcos: Mexico, Squid Game en Cowboy Bepop. Maar er is uiteraard nog veel meer dan dat te vinden. Zoals onder andere de podcast Behind the Scenes, die wat dieper in gaat op het verhaal van Shadow and Bone.

Binnenkort in Nederland

Mocht je zo enthousiast zijn geweest dat je direct naar Spotify ging om ‘Netflix’ in de zoekbalk in te typen, dan ben je er waarschijnlijk al achtergekomen dat dat nog niet veel doet. We moeten namelijk nog even wachten voordat deze functie ook in Nederland beschikbaar is. Maar, niet getreurd! Je kunt Netflix namelijk ook gewoon volgen op Spotify en via deze link kom je direct uit op de Netflix Hub. Hier vind je ook gewoon verschillende afspeellijsten van populaire series. Zoals deze van Stranger Things:

Beeld: Spotify