‘Nieuwe kleding Microsoft trilt bij inkomende notificaties’

Wearables worden steeds verder geïntegreerd in ons dagelijks leven, maar Microsoft wil in de toekomst nog een stap verder gaan. Het werkt namelijk aan kledingstukken die trillingen doorgeven als je een e-mail of bericht ontvangt.

De Amerikaanse techgigant heeft patent aangevraagd op de techniek, zo ontdekte een Twitter-gebruiker. “Techniques are described herein that are capable of providing electrical stimuli to skin of a user to convey information to the user. For instance, the electrical stimuli may inform the user of an event, a condition, etc.”, is te lezen in de aanvraag, die onlangs werd goedgekeurd. De kleding zou ervoor moeten zorgen dat je niet meer constant je telefoon tevoorschijn hoeft te toveren om te checken of je nieuwe notificaties hebt.

CM3QbjzVAAEx-sz

Microsoft laat in de aanvraag zien dat de trillingen doorgegeven zouden kunnen worden via je schoen of een t-shirt, maar we kunnen ons voorstellen dat ook andere kledingstukken voorzien worden van de techniek. Het blijft overigens niet bij het doorgeven van notificaties, want in de aanvraag lezen we ook dat het systeem je kan laten weten wanneer het betreffende kledingstuk versleten is of verkeerd gedragen wordt.

Het is niet de eerste keer dat we horen over kleding vol slimme technologie. Google en Levi’s maakten eerder dit jaar al bekend te werken aan een slimme broek, die gebruikt kan worden om je telefoon te bedienen. Het is de vraag of ook Microsoft al zo vergevorderd is in de ontwikkeling van zijn techniek, maar mocht dat het geval zijn, dan zal een officiële bekendmaking vermoedelijk niet lang op zich laten wachten.