Nieuwe Misfit Shine 2-bewegingstracker slaat alarm als je te lang stilzit

Misfit Shine 2

Misfit heeft een gloednieuwe tracker aangekondigd. De Shine 2 houdt beter bij wanneer je slaapt en beweegt, maar slaat ook alarm wanneer je dat eens niet doet. Zo doet de Shine 2 meer dan alleen je activiteiten bijhouden: hij spoort je ook aan om meer te bewegen. Dat niet alleen: de Shine 2 wil ook nog eens alle apparaten om je heen gaan bedienen.

Door twee keer op de Shine 2 te drukken kun je bijvoorbeeld de lampen in huis aanzetten, muziek bedienen, een selfie maken of een bericht naar vrienden sturen. Je kunt apparaten koppelen vanuit de bijbehorende Misfit Link-app, die op dit moment ook werkt met eerdere trackers. Hierin zijn een aantal slimme lampen, speakers en apparaten te vinden om te bedienen.

De Shine 2 zal ook gaan trillen zodra je telefoontjes of sms-berichten ontvangt. Dat maakt deze fitnesstracker een goedkoop alternatief op een smartwatch. Handig als je een gesprek niet wil missen, maar: je moet alsnog op de smartphone kijken wie er belt of sms’t. De Shine 2 heeft namelijk geen scherm.

Misfit zal de nieuwe Shine vanaf november dit jaar verkocht voor zo’n 100 dollar. Hij is vanaf dat moment verkrijgbaar in de kleuren ros√©goud en zwart. Een smartphone is wel vereist om de Shine te synchroniseren.