Nieuwe Misfit Shine 2-bewegingstracker slaat alarm als je te lang stilzit

Misfit Shine 2

Misfit heeft een gloednieuwe tracker aangekondigd. De Shine 2 houdt beter bij wanneer je slaapt en beweegt, maar slaat ook alarm wanneer je dat eens niet doet. Zo doet de Shine 2 meer dan alleen je activiteiten bijhouden: hij spoort je ook aan om meer te bewegen. Dat niet alleen: de Shine 2 wil ook nog eens alle apparaten om je heen gaan bedienen.

Door twee keer op de Shine 2 te drukken kun je bijvoorbeeld de lampen in huis aanzetten, muziek bedienen, een selfie maken of een bericht naar vrienden sturen. Je kunt apparaten koppelen vanuit de bijbehorende Misfit Link-app, die op dit moment ook werkt met eerdere trackers. Hierin zijn een aantal slimme lampen, speakers en apparaten te vinden om te bedienen.

De Shine 2 zal ook gaan trillen zodra je telefoontjes of sms-berichten ontvangt. Dat maakt deze fitnesstracker een goedkoop alternatief op een smartwatch. Handig als je een gesprek niet wil missen, maar: je moet alsnog op de smartphone kijken wie er belt of sms’t. De Shine 2 heeft namelijk geen scherm.

Misfit zal de nieuwe Shine vanaf november dit jaar verkocht voor zo’n 100 dollar. Hij is vanaf dat moment verkrijgbaar in de kleuren roségoud en zwart. Een smartphone is wel vereist om de Shine te synchroniseren.