Deze nieuwe smartwatch kost bijna 10.000 euro

Tag Heuer Rose Gold

Dat je soms diep in de buidel moet tasten voor een smartwatch is geen geheim, maar er zijn nog maar weinig smartwatches die écht heel erg duur zijn. Naast de gouden Apple Watch van maar liefst 18.000 euro zijn de meeste wearables rond de 200 of 400 euro. Tag Heuer wil zich echter ook op de high-end smartwatchmarkt richten, iets dat ze doen met een nieuwe editie van hun Connected Smartwatch. De prijs: 9900 euro.

Daarvoor krijg je een roségouden horloge – die van binnen eigenlijk weinig is veranderd ten opzichte van het goedkopere model. De smartwatch is 46mm groot, draait op Android Wear en bevat 4GB aan geheugen. Op een volle accu houdt hij het een dag vol. Het saffierscherm is krasbestendiger dan gebruikelijk glas.

Daarmee lijkt het gouden horloge vooral een statussymbool. Geen wonder – hij werd volgens High Snobiety tijdens de Monaco Grand Prix afgelopen weekend al even getoond. De vraag is alleen hoeveel mensen nu nog een premiumversie willen kopen, van een horloge dat vorig jaar eigenlijk al in de winkels verscheen.