Zuid-Korea in beraad over mogelijk verbod op handel in cryptovaluta

bitcoins, bitcoin, ico

Zuid-Korea gaat in beraad over een mogelijk verbod op de handel in Bitcoin, Ethereum en andere cryptovaluta. Dat heeft de overheid van het land maandag naar buiten gebracht, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Met de verklaring zwakt de overheid een uitspraak van de Zuid-Koreaanse minister voor Justitie af. Die zei vorige week dat hij een wetsvoorstel wilde indienen om de handel in cryptovaluta te verbieden.

Op twee landen na vindt in Zuid-Korea momenteel de meeste handel in Bitcoin plaats. Op Zuid-Koreaanse beurzen werd de afgelopen 24 uur voor 850 miljoen dollar aan Bitcoin verhandeld, blijkt uit data van CoinMarketCap over de drukste vijftien beurzen.

De uitspraak van de Zuid-Koreaanse minister liet de koers van Bitcoin dan ook even kelderen. Later nuanceerde het Blauwe Huis (de uitvoerende tak van de Zuid-Koreaanse overheid) de uitspraak. Vandaag kwam het land met een aanvullende statement. De Zuid-Koreaanse overheid zegt eerst goed te willen overleggen voordat het daadwerkelijk een beslissing maakt.

Dat het Blauwe Huis in beraad gaat, houdt in dat de Zuid-Koreaanse Bitcoin-beurzen waarschijnlijk niet op korte termijn zullen sluiten.

Waarschuwing

Desondanks waarschuwde de Zuid-Koreaanse overheid voor de risico’s van cryptovaluta, schrijft Yonhap. “Omdat een [crypto]munt geen wettig betaalmiddel is en niemand de waarde garandeert, kunnen de prijzen flink op en neer gaan, met grote verliezen als gevolg.”

“Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om voorzichtig om te gaan met het minen (‘delven’), investeren in en ruilen van virtuele munten”, schrijft de Zuid-Koreaanse overheid. Wel heeft het land zijn vertrouwen uitgesproken over de onderliggende technologie van Bitcoin, de blockchain.