Deze nieuwe WhatsApp-functies kunnen we verwachten dit jaar

whatsapp

Er zijn maar weinig mensen die géén WhatsApp op hun telefoon geïnstalleerd hebben. Vooral in deze gekke tijden blijkt WhatsApp toch echt onmisbaar. Logisch ook dat de app zich blijft ontwikkelen. We gebruiken de app intensiever, en worden daardoor misschien ook kritischer. Er zijn een paar nieuwe functies die in 2020 eigenlijk al eruit hadden moeten rollen, maar deze kunnen we dit jaar dus zeker verwachten. Bij andere functies is de kans groot dat deze in 2021 te gebruiken zijn, maar echt met volle zekerheid kunnen we dat nog niet zeggen.

Berichten parkeren met ‘Lees later’-functie

Je herkent het vast wel: ben je nét met volle focus aan het werk, begint je vriend(in) ineens hele verhalen te appen. Natuurlijk wil je hier wel even de tijd voor nemen om deze berichten goed te kunnen lezen. Maar wat vaak gebeurt, je opent het bericht om van die irritante notificatie af te zijn, om vervolgens het belangrijkste te vergeten: het bericht lezen en antwoorden. Dat is binnenkort verleden tijd, want de berichten kun je gemakkelijk even parkeren dankzij de ‘Lees later’-functie. Het handige hieraan, is dat je ook voor een ‘vakantiemodus’ kunt kiezen en de werkgerelateerde berichten dus even niet hoeft te zien.

Gemiste groepsgepsrekken

Als je nu gebeld wordt voor een groepsgesprek en je kunt – om wat voor reden dan ook – niet opnemen, heb je eigenlijk gewoon pech. Het is namelijk niet mogelijk om je later alsnog in het groepsgesprek te voegen. Ook daar gaat verandering in komen. Als je een gemiste oproep voor een groepsgesprek hebt en het gesprek is nog gaande op het moment dat je dit ziet, kun je je dankzij een nieuwe feature alsnog invoegen in het gesprek.

Meerdere apparaten

Als je een grootgebruiker van WhatsApp bent, dan weet je hoe irritant het kan zijn dat je de app op slechts één extra device kunt gebruiken. Maar dat gaat veranderen: het is straks mogelijk om de app naast je telefoon en laptop óók op bijvoorbeeld de iPad te gebruiken. Wel zo handig!

Bellen via web

In tijden van de pandemie is beeldbellen belangrijker geworden dan ooit. Facebook maakte onlangs bekend dat maar liefst 1,4 miljard (!) mensen gebruik maakten van beeldbellen tijdens de jaarwisseling. Toch was het tot nu toe alleen mogelijk om te videobellen via je telefoon. Als je WhatsApp op je dekstop gebruikt, kun je geen gebruik maken van deze functie. Althans, nóg niet. Want WhatsApp is hard bezig om hier verandering in te brengen.