Sex and the City keert terug met nieuwe serie (maar zonder Samantha)

Sex and the City

Het is bijna zeventien jaar (!) geleden dat de allerlaatste aflevering verscheen en elf jaar (!) geleden dat de laatste film uitkwam, maar Sex and the City is nog altijd een cultureel fenomeen. Jarenlang volgden we de levens van Samantha, Charlotte, Miranda en Carrie. En toen het op een einde kwam, deed dat best een beetje pijn. Maar gelukkig voor ons is het verhaal nog niet afgelopen. De serie komt namelijk weer terug op tv!

Er waren al jaren geruchten dat HBO erover dacht om nog verder te gaan met het verhaal van Sex and the City. Gisteravond kwam het hoge woord er eindelijk uit, maar niet via de televisiezender. In plaats daarvan kondigden Sarah Jessica Parker (Carrie), Cynthia Nixon (Miranda) en Kristin Davis (Charlotte) op hun sociale media aan dat er een geheel nieuwe serie komt over de drie dames: And Just Like That… En daarbij werd ook al een eerste trailer gedeeld.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SJP (@sarahjessicaparker)

De oplettende lezer ziet dat we er één naam in dit lijstje ontbreekt: Kim Cattrall, die Samantha speelde. Waarom zij niet meedoet aan de nieuwe serie is niet officieel bekendgemaakt. NOS meldt echter dat Cattrall eerder al gezegd heeft dat ze niet echt goede vrienden is met de andere drie actrices. Ze weigerde in het verleden al om mee te doen aan een derde film en zei dat ze “nooit meer Samantha zal spelen”.

Van 30 naar 50

Hoewel we Samantha absoluut gaan missen in deze nieuwe serie, is het moeilijk niet nu al halsreikend uit te kijken naar de eerste afleveringen. Daarover is echter nog weinig bekend. WarnerMedia, het moederbedrijf van HBO Max, laat alleen weten dat we de drie meiden volgen nu ze in de 50 zijn en hoe ze omgaan met hun leven en vriendschappen.

De serie verschijnt uiteindelijk op HBO Max, een streamingdienst die in de tweede helft van dit jaar ook naar Nederland komt. And Just Like That… krijgt tien afleveringen van een half uur. De productie begint aan het einde van de lente in New York. Wanneer we de serie kunnen bekijken, is helaas nog onbekend.

Foto: Shutterstock.com