Marvel krijgt in de toekomst meer vrouwelijkheid, diversiteit én inclusiviteit

diversiteit captain Marvel

Denk je aan een Marvel superheld, dan is de kans héél groot dat je aan een man denkt. Het begon voor Marvel tenslotte allemaal met Iron Man in 2008. En daarna volgden nog een hoop andere – mannelijke – superhelden. Inmiddels mochten een aantal vrouwen zich al in dit rijtje superhelden aansluiten, denk aan Captain Marvel en Jane Foster. Als we de richting van Marvel mogen geloven, zal de rij vrouwen in de toekomst alleen maar langer worden. Want Marvel is van plan om de superhelden in de toekomst vrouwelijker met meer diversiteit én inclusiviteit te maken.

Vrouwelijke superhelden

De eerste belangrijke rol voor een vrouw in de Marvel films, werd vervuld door Evangeline Lilly in Ant-Man and the Wasp. Dat gebeurde pas in 2018. En jaar later kwam pas de eerste solo film voor een vrouwelijke superheld. Brie Larson schreef geschiedenis als Captain Marvel

In een interview vertelde Tessa Thompson al dat de toekomst van MCU om meer diversiteit en inclusiviteit zal draaien. Maar nu is er opnieuw een nieuwtje gelekt. Daniel Richtman, doorgaans te vertrouwen als goedingelichte leaker, meldt dat Kevin Feige, het hoofd van Marvel Comics, vanaf nu wil dat het merendeel van de superhelden in het MCU door vrouwen en/of acteurs van kleur gespeeld wordt.

Het wordt dan misschien wel gedeeld als een leak, maar is het wel echt een lek te noemen? We kunnen het immers al met eigen ogen zien: er zijn meer vrouwelijke superhelden dan ooit. Zo is Scarlett Johansson in Black Widow en gaan we Angelina Jolie en Salma Hayek zien in de nieuwste film Eternals. Het gaat hoe dan ook de goede kant op met de vrouwelijkheid, diversiteit en inclusiviteit in de superheldenfilms.