Nintendo aangeklaagd in VS wegens problemen met Joy-Cons op de Switch

Nintendo Switch

De Nintendo Switch heeft een vrij unieke eigenschap: het apparaat is zowel een handheld als een console dat je op je televisie aan kunt sluiten, en dat is mede te danken aan de los te halen Joy-Cons. Die Joy-Cons komen echter met wat problemen. Die problemen blijken nu zo erg, dat Nintendo er om is aangeklaagd, meldt Gizmodo.

Het probleem wordt omschreven met de naam ‘Joy-Con drift’. Het komt er op neer dat de controllers input detecteren, terwijl de analoge stick door niets aangeraakt wordt. Daardoor beweegt je karakter op het scherm dus – of gebeurt er wat anders – terwijl je dat helemaal niet wil.

Hoeveel mensen dit probleem hebben, is officieel niet bekend. Diverse anonieme gebruikers hebben hier echter online over geklaagd, en nu komt er dus zelfs een rechtszaak. Het gaat om een zogenaamde class-action-zaak, waarbij meerdere mensen tegelijkertijd een partij aanklagen.

Rechtszaak

In de zaak wordt geclaimd dat Nintendo op de hoogte is van het probleem en hier niets over heeft gezegd. Ook zou het bedrijf “routinematig weigeren om de joysticks te repareren zonder hier kosten voor te rekenen” en is het gebrek “nooit aan consumenten gemeld”.

Daarnaast zijn spelers boos dat de prijzen voor de Joy-Con-controllers hoog zijn. De controllers hebben diverse innovatieve functies – denk aan bewegingssensoren en HD Rumble – maar kosten ook 20 tot 30 dollar meer dan een controller voor de Xbox One of PS4.

De drift is bovendien al het tweede grote probleem voor de controllers. Net nadat de console verscheen bleek dat de linker Joy-Con gedesynchroniseerd kon raken of niet goed verbonden kon blijven via bluetooth.

Waarschuwing

Hoewel Nintendo nog niet op de rechtszaak heeft gereageerd en we altijd maar af moeten wachten of een rechter het eens is met de klachten, kan dit wel een waarschuwing zijn voor het bedrijf. Mogelijk lost het de problemen met de Joy-Cons nu wel op.