Nintendo kondigt niet één, maar twee Pokémon-spellen voor de Switch aan

Er is goed nieuws voor alle fans van Pokémon en de Nintendo Switch: Nintendo heeft namelijk twee spellen in de serie aangekondigd voor de spelcomputer. Het gaat om Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee!. De beide spellen zijn gebaseerd op Pokémon Yellow uit 1998.

In het spel – afhankelijk van welke versie je kiest – reist Pikachu of Eevee mee op je schouder of je hoofd. Je kunt de Pokémon bovendien in gevechten gebruiken. De twee versies verschillen verder in welke andere dieren je tegenkomt. Het is echter nog onduidelijk wat het verschil precies is.

Ook zitten er elementen uit het smartphone-spel Pokémon Go in, waaronder het vangen van het dieren. Met de controller van de Switch kun je een Pokéball in een gekleurde ring gooien.

Speciale controller

Nintendo onthulde verder de Poké Ball Plus, een apparaat in de vorm van een Pokéball die je bij het spel kunt gebruiken in plaats van je Joy-Con. Met het apparaat kun je Pokéballs gooien in het spel en je favoriete Pokémon met je meenemen als je onderweg bent. Schudt het apparaat en het dier maakt geluid. Keer je terug naar het spel op de Switch, dan krijg je een beloning.

Je kunt de controller ook gebruiken als alternatief voor de Pokémon Go Plus. Dat is een armband die trilt als er een diertje verschijnt in het smartphone-spel.

Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! kun je bovendien combineren met Pokémon Go. Je kunt Pokémon uit de Kanto-regio bijvoorbeeld transporteren naar de Switch, maar ook cadeaus van de Switch naar je smartphone versturen.

Pokémon-Go-Pokéball-Plus

Multiplayer

De spellen bevatten ook een multiplayer-optie. Hiervoor deel je een van de twee Switch-controllers. In de multiplayer loop je samen door de Kanto-regio en vecht je tegen trainers. Of de tweede speler ook een eigen versie van het spel moet hebben, of dat een volstaat is onduidelijk.

Ook is het niet duidelijk of er een variant komt waarmee je samen kunt spelen als je twee spellen hebt en Pokémon kunt ruilen of tegen elkaar kunt vechten.

De beide spellen kun je vanaf 16 november kopen in Nederland. Het is nog niet bekend wat ze gaan kosten.

Nog meer spellen!

Maar daar blijft het niet bij: Nintendo heeft nog meer Pokémon-spellen onthuld. Zo moet de nieuwste editie van de traditionele spellen in de tweede helft van 2019 op de markt komen. Het is niet duidelijk voor welke spelcomputer deze beschikbaar wordt.

Daarnaast kun je vanaf vandaag Pokémon Quest downloaden voor de Switch. Daarin kun je een team van drie kubusvormige Pokémon samenstellen en samen op zoek gaan naar verborgen schatten. Het spel komt vanaf juni naar smartphones.