Nintendo patenteert buigbare controllers voor de Switch

Nintendo Switch

De Nintendo Switch doet het nog altijd goed, en eerder deze zomer verscheen er zelfs een goedkopere variant van de spelcomputer. Nintendo blijkt echter nog niet klaar met het innoveren voor de Switch. Het bedrijf heeft namelijk een patent aangevraagd voor buigbare controllers voor het apparaat.

Het patent werd in februari dit jaar al aangevraagd in de VS, maar in augustus pas gepubliceerd, ontdekte Let’s Go Digital. Het gaat specifiek om een Joy Con-controller die je kunt buigen. De controllers werken verder hetzelfde, wat betekent dat je ze nog steeds los kunt halen van de Switch.

Groot verschil met de huidige variant is dat er een scharnier in zit, waardoor het mogelijk is om het bovenste deel naar achter te buigen. Daardoor moet de bediening intuïtiever worden en de gameplay beter.

NIntendo-Switch-Joy-Con-patent

Foto: Nintendo

Het buigen van dat bovenste deel kan zowel als de controllers aan je Switch vastzitten, als wanneer ze losgekoppeld zijn. Verder verschillen de controllers niet van de originele varianten.

Niets is zeker

Een groot nadeel van patenten is dat ze niets zeggen over de intenties van bedrijven. Ondernemingen als Nintendo vragen namelijk regelmatig patenten aan, maar gebruiken lang niet alle voorgestelde technologie ook in de uiteindelijke producten.

Het is ook nu dus niet duidelijk of de nieuwe controllers daadwerkelijk op de markt gaan komen.