‘Nintendo Switch in 2019 meer verkocht dan de PlayStation 4’

Nintendo Switch

Dat de Nintendo Switch ontzettend populair is, weten we ondertussen. Maar analisten denken dat het console zelfs populairder is dan de PlayStation 4. Dat meldt TechCrunch.

Strategy Analytics voorspelt namelijk dat de Switch volgend jaar meer verkocht zal zijn dan de PlayStation 4. Het gaat echter wel om maar een klein verschil. De analisten stellen dat Nintendo 17,3 miljoen Switches gaat verkopen, tegenover 17,1 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro. De Xbox-consoles staan op een derde plaats met 10 miljoen stuks.

Voor het eerst in 10 jaar

De cijfers zijn indrukwekkend, maar vooral omdat Nintendo daarmee voor het eerst in tien jaar tijd helemaal vooraan staat met de verkoopcijfers. Dat was ten tijde van de Wii, de PlayStation 3 en Xbox 360. En het zou zomaar kunnen dat de voorspelling uitkomt, gezien er nog grote titels aankomen. Zo verschijnt volgende week Super Smash Bros.

Sony heeft echter nog wel een groter aantal gebruikers dan Nintendo. Ongeveer de helft van alle consoles die momenteel gebruikt wordt zijn PlayStations, en 84 procent daarvan is de PlayStation 4.