Nog één nachtje slapen: Super Mario Bros. Wonder verschijnt op 20 oktober

Fans van de bekendste loodgieter ter wereld hebben de datum al maanden omcirkelt: Super Mario Bros. Wonder op 20 oktober verschijnt voor de Nintendo Switch. In een gloednieuw 2D-platformavontuur moet Mario alle zeilen bijzetten om het Bloemenrijk te redden van een bekende schurk.

Het zal je maar gebeuren: wordt je uitgenodigd in het Bloemenrijk door Prins Florian, gooit Bowser weer eens roet in het eten. De schurk is in het bezit van een wonderbloem wiens kracht zich al snel over het hele koninkrijk verspreidt. Mario en zijn vrienden gaan het hele Bloemenrijk door in hun strijd tegen Bowser en zijn wonderbloem en moeten daarbij veel hindernissen zien te overwinnen. En als we zeggen: “met zijn vrienden“, dan bedoelen we “met je vrienden“. Je kunt Wonder namelijk lokaal of online met zijn vieren tegelijk spelen!

Niet dat je gebonden bent aan Mario om je avontuur te starten. Er zijn maar liefst 12 personages naast de bekende loodgieter-broers, zoals Peach, Daisy, Toadette en – jawel – Yoshi! Spelers gaan in elk level op zoek naar een wonderbloem met behulp van allerlei nieuwe power-ups. In olifantvorm kunnen spelers door blokken rammen, vijanden aan de kant beuken, en zelfs water opzuigen en wegspuiten met hun slurf. In bubbelvorm kun je zwevende bubbels blazen die je kunt gebruiken om vijanden op afstand te vangen. De boorvorm maakt het een makkie om af te rekenen met stekelige of hardhoofdige vijanden. Spelers kunnen er ook mee door de grond (of het plafond) bewegen.

Super Mario Bros. Wonder verschijnt op 20 oktober voor Nintendo Switch. Onze uitgebreide review volgt binnenkort!

Beeldmateriaal via Nintendo