In de Halloween-stemming? Deze vijf topfilms wil je dan streamen

Halloween-films

Terwijl het buiten nu toch echt afkoelt, maken liefhebbers van spooky season zich op voor hun favoriete dag van het jaar: Halloween. Met nog maar een week te gaan, is het in ieder geval tijd om in de juiste stemming te komen. En hoe beter dan met wat fijne Halloween-films? Wij zetten er vijf voor je op een rij, die je gewoon kunt streamen. Inclusief een aantal geheel nieuw beschikbare films.

The Nun II

Beginnend met een film uit het angstaanjagende universum van The ConjuringThe Nun II. Deze horror-franchise gaat vooral over de avonturen van paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Het stel heeft daadwerkelijk bestaan en diverse onderzoeken uitgevoerd, met name rondom mensen die bezeten zouden zijn of huizen waar geesten rondwaren. Het levert ons in ieder geval fijne films op, zoals The Conjuring, Annabelle en The Nun.

De meest recente film uit de serie – The Nun II – verscheen dit jaar nog en draait op diverse plekken zelfs nog in de bioscoop. De film gaat over Valak, een demonische non, die iedereen met wie het in aanraking komt lastig valt en pijn doet. We bevinden ons nu in 1956, in Frankrijk, waar het kwaad van Valak zich nu ook begint te verspreiden. Er blijkt namelijk een priester vermoord. Zuster Irene – die in de eerste film al de strijd met Valak aan ging – onderzoekt de zaak en ontdekt al snel dat dezelfde demon erachter zit. Er zit dus maar één ding op: opnieuw de confrontatie met Valak aan gaan.

Zoals gezegd: de film draait nog in vele bioscopen. Maar inmiddels is ook bekend dat de film mooi op tijd voor Halloween te streamen is. Vanaf 27 oktober kun je hem namelijk ook op HBO Max kijken. Perfect voor een avond griezelen, dus!

Haunted Mansion

Ook Disney+ heeft een nieuwe Halloween-film voor ons klaar staan: Haunted Mansion. De film gaat over Gabbie, een alleenstaande moeder die een nieuw huis gekocht heeft. Maar zoals het een goede Halloween-film behoort, zit dat huis vol met geesten. Gabby wil daar natuurlijk vanaf, dus huurt ze een tourgids, helderziende, priester en een geschiedkundige in.

De film valt niet alleen op vanwege zijn verhaal, maar vooral ook vanwege de cast. Rosario Dawson – ook bekend als Ahsoka – speelt Gabby. Verder zien we in de film acteurs als Owen Wilson, Danny DeVito, Jared Leto en Jamie Lee Curtis.

De film verscheen op 28 juli in de bioscoop, maar is sinds 4 oktober ook op Disney+ te zien.

The Pope’s Exorcist

De Katholieke wereld zit vol met verhalen over bezeten personen, waarbij de demoon moet worden uitgedreven. Dergelijke verhalen maken natuurlijk ook heerlijke horrorfilms, zoals The Exorcist. Dit jaar verscheen er een nieuwe film met een dergelijk thema: The Pope’s Exorcist. Deze film is gebaseerd op de daadwerkelijke documentatie van vader Gabriele Amorth, de belangrijkste exorcist van het Vaticaan.

De film volgt Amorth – gespeeld door Russel Crowe – als hij een zaak onderzoekt waarbij een jonge jongen bezeten raakt. Maar Amorth ontdekt meer dan hij had verwacht: een eeuwenoud complot dat het Vaticaan al tijden verborgen probeert te houden.

Ook deze film is nog niet lang uit, maar al wel thuis te streamen. Via Pathé Thuis kun je hem vanaf 4,99 euro zien.

The Roommate

Een film over twee meisjes in de VS die aan de universiteit samen een kamer delen – dat kan niet eng zijn, toch? Think again. De film The Roommate is namelijk een ware psychologische thriller.

Student Sara krijgt een nieuwe kamergenoot: Rebecca, een eerstejaarsstudent. Rebecca krijgt echter al snel een obsessie voor Sara. Al snel overkomen de vrienden van Sara allerlei nare dingen. De vraag is: zit Rebecca daar achter? En hoe komt Sara zo snel mogelijk bij haar vandaan?

De film is nu te streamen bij Netflix.

The Others

Ook al wat oudere Halloween-films kunnen nog altijd enorm griezelig zijn. Een voorbeeld is The Others, uit 2001. Deze film heeft Nicole Kidman en voormalig Doctor Who-ster Christopher Eccleston in de hoofdrollen, en jaagt je ongetwijfeld de stuipen op het lijf.

The Others speelt zich af in 1945, net na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een vrouw genaamd Grace gaat met haar twee kinderen in een groot huis in Jersey wonen, waar ze wacht tot haar man terugkeert van de oorlog. De kinderen hebben echter een vervelende ziekte: ze zijn supergevoelig voor direct zonlicht. Dus wonen de drie alleen in het huis, met allerlei superstrenge regels. Maar alleen in zo’n huis, dat gaat niet lang goed. Uiteindelijk moet Grace een groep mensen inhuren. Al snel worden regels gebroken, met onverwachte gevolgen.

The Others is te streamen bij Videoland.

 Foto: Shutterstock.com