Nooit meer koude voeten met de Digitsole

Het zou zomaar eens kunnen zijn dat koude voeten een probleem uit het verleden zijn. De Digitsole is een slimme zool die je voeten kan verwarmen met één druk op de smartphone. Daarnaast houdt de app ook bij hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrandt.

In januari schreven we al eerder over de Digitsole, maar tijdens de IFA hebben we de slimme zool beter kunnen zien. Volgens de bedenkers van de eerste ‘connected’ zool is het een kwestie van tijd voordat iedereen met een slimme zool loopt. De zool zorgt voor warme voeten tijdens koude periodes, wat er vervolgens weer voor zorgt dat je minder vatbaar bent voor winterkwaaltjes. Daarnaast is de Digitsole goed voor de bloedsomloop.

Volgens de mensen achter Digitsole is het een belangrijke ontwikkeling. Niet alleen de Digitsole als product is belangrijk, maar vooral de wearables die niet alleen meten, maar ook fysiek zijn aan te passen op het gemak van de gebruiker. Een verwarmde zool is namelijk niet nieuw: maar het is wel de eerste zool die je door middel van een app fysiek kunt veranderen.

Het bedrijf is voornamelijk bezig geweest met de veiligheid van het product: waar sommige verwarmde zolen niet waterdicht zijn kan de Digitsole tot tien meter diep het water in (IP5). Daarnaast is het product ook zeer weerbaar, het is flexibel en kan tot 500 KG aan gewicht aan. Ook is er rekening gehouden met eventueel gebruik door kinderen of ouderen, je kunt op de Digitsole een maximale temperatuur instellen waardoor je jezelf niet kunt verbranden.

De slimme zool gaat minimaal 7 uur mee en zal daarna met een USB-kabel opgeladen worden. De zool is ongeveer even dik als een normale inlegzool en is van speciaal veerbaar materiaal gemaakt zodat hij comfortabel voelt. Beide zolen zijn los van elkaar te gebruiken en zijn makkelijk in en uit schoenen te halen.