NRC Live organiseert opnieuw evenement over de impact van robotisering

NRC Live Impact Robotisering

Robotisering. Het biedt volop kansen voor bedrijven, maar tegelijkertijd is er veel discussie over banen die verdwijnen of mensen die geïsoleerd raken door deze nieuwe technologische revolutie. Hoe kunnen we daar overheen stappen en mens en machine samen laten werken om zo elkaars kracht te benutten? Dat is de vraag die volgende maand centraal staat tijdens de tweede editie van NRC Live Impact Robotisering.

Het evenement vindt op 17 november plaats in Amsterdam. Onder meer Dirk Helbing, professor Computational Social Sciences aan het ETH Zürich en de TU Delft, en Tim Salimans, onderzoeker bij Elon Musks OpenAI, komen spreken. Ook Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, is van de partij. En dat zijn slechts enkele sprekers die op het podium zullen staan om zowel de technische als maatschappelijk-economische ontwikkelingen te belichten.

Volgens de NRC Live kun je het volgende verwachten:

  • Een update van de laatste trends in AI en robotica.
  • Businesskansen: hoe zet je kunstmatige intelligentie in voor zakelijk succes?
  • Hoe werken mens en machine samen? Inspiratie uit de creatieve industrie.
  • Topdebat: hoe ziet de ‘inclusieve robotagenda’ eruit?
  • De visie van investeerders en startups.
  • Stel je eigen middagprogramma samen en kies uit verschillende interactieve sessies.

De eerste editie van NRC Live over dit onderwerp was vorig jaar een groot succes. Toen sprak onder meer onderzoeker Andrew McAfee van MIT over de ontwikkelingen die je ziet. Ook gaf minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn visie op hoe Nederland om moet gaan met deze ontwikkelingen.

Andrew McAfee op NRC Live

Tickets NRC Live Impact Robotisering

Kaarten kosten 450 euro per stuk voor bedrijven en voor 350 euro voor non-profits. Tot en met vrijdag 7 oktober zijn er kaarten te koop met een vroegboekkorting die kan oplopen tot meer dan 150 euro. Bestellen doe je online.

Numrush is als mediapartner verbonden aan deze editie van NRC Live. We zullen uitgebreid verslag doen van het evenement.