Makkelijker je nummer delen via WhatsApp dankzij nieuwe feature

WhatsApp - numrush

Sta je altijd te struggelen om je nummer aan iemand te geven, of wanneer je een nummer van iemand krijgt? Eerst opslaan in contacten, dan terug naar WhatsApp om diegene hierin te zoeken en vervolgens een berichtje te sturen. Dat kan beter, en daar was WhatsApp het zelf ook mee eens. Deze nieuwe feature maakt nummers delen een stuk makkelijker. Het was al langere tijd in de beta-versie beschikbaar, maar kan nu eindelijk door iedereen gebruikt worden.

QR-code

Dankzij het scannen (of laten scannen) van een QR-code, kun je voortaan heel makkelijk nummer opslaan in WhatsApp. Je vindt de code in de instellingen van in de app, naast je profielfoto. Als je op de code klikt, kunnen anderen deze scannen. Zo kun je heel gemakkelijk je contactgegevens delen, zonder dat zij eerst je nummer moeten opslaan.

Ook handig hieraan wat betreft de privacy: je kunt de code om de zoveel tijd gewoon resetten. Als je de code ergens rond dwaalt op internet en je wilt voorkomen dat random mensen aan jouw contactgegevens komen, ververs je de code en wordt de oude ongeldig.

Stickers

De QR-code is overigens niet de enige nieuwe feature van WhatsApp. De chatdienst gaat zijn concurrent Telegram achterna en heeft nu ook bewegende stickers uitgebracht. Het leuke hieraan is dat je ook je zelfgemaakte animaties kunt toevoegen. Zo wordt chatten dus alsmaar persoonlijker.

Afbeelding via Unsplash