Numrush Recap: Live vanaf de IFA, Connected Cars en Microsoft Illumiroom


Deze week was Berlijn weer even de Techno hoofdstad van de wereld. Niet qua muziek, maar harde waren: de jaarlijkse IFA streek weer neer in de Duitse hoofdstad en in het kielzog van alle grote en kleine merken ook de wereldpers. Dus ook Numrush! De afgelopen week veel nieuws vanaf de IFA, maar er was uiteraard meer.

Het leek wel een haast onophoudelijke stroom van nieuwtjes vanaf de beursvloer, maar veruit de meeste aandacht ging er deze week uit naar Samsung en de lancering van hun Galaxy Gear. Dat ook Sony een slim horloge aankondigde tijdens het event, zou bijna in alle rumoer verloren zijn gegaan.

Maar er was meer nieuws. Zo verklaarde het IEEE deze week dat het verwacht dat het in 2025 liefst 60% van alle auto’s verbonden zijn met het Internet. Als het aan Honda ligt, zijn zij daar in ieder geval bij. Althans, als hun nieuwe onderzoek de weg weet te vinden naar de consument.

Een researchproject waarvan we met enige zekerheid mogen aannemen dat dit niet gaat gebeuren, is Microsoft’s projector-project Illumiroon. In zijn huidige opzet lijkt de set-up te duur en dus zal de technologie niet verder komen dan het laboratorium in Redmond.

De artikelen in deze Recap: