Sphero: Je eigen bestuurbare robotbal

Gelukkig is er tijdens de IFA in Berlijn ook ruimte voor de minder serieuze, maar daardoor niet minder innovatieve robotica. De Sphero is op het eerste oog een witte bal van plastic, die je via je iOS of Android smartwatch kunt besturen via Bluetooth.

Door de ingebouwde led lampjes kan de Sphero elke gewenste kleur aannemen die je maar wilt. Voor de Sphero zijn op dit moment al meer dan 25 apps te downloaden waardoor je allemaal verschillende games met deze robotbal kunt doen.

Sphero-Couch

Alhoewel de Sphero waterdicht is, kwam het in praktijk echter nog wel eens voor dat de bal een uit de hand gelopen spelletje niet overleefde. Daarom presenteerden de makers van Sphero tijdens de IFA in Berlijn de Sphero 2, die niet alleen een stuk robuuster is, maar ook sneller: De bal kan rollen met een snelheid van maar liefst 2 meter per seconde, bijna net zo snel als een Lamborghini.

Nadat we op de IFA zelf enige tijd met de Sphero gespeeld hebben, blijkt het nog knap lastig om de bal met je smartphone onder controle te krijgen, hij schiet zo de hele beursvloer over. Maar na enig oefenen krijgen we er al gauw behendigheid in en blijkt het inderdaad erg verslavend om de bal zo snel en goed mogelijk een parcours te laten volgen of over kleine schansjes te laten vliegen die je er apart bij kunt kopen.

Vanaf deze week is de Sphero 2.0 ook in Europa te verkrijgen in verschillende kleuren voor een adviesprijs van $129. Bij alle Apple stores is een speciale transparante versie van de bal te koop.

Hieronder een korte demo van deze geinige gadget: