Numrush voorspelt in de komende weken de toekomst

De laatste jaren gaat het hard met de technologische ontwikkelingen. Zoals alleen al op Numrush te lezen is, is er iedere dag wel weer wat nieuws te melden. Met iedere nieuwe technologie wordt ons een verbetering van het dagelijks leven beloofd. Maar waren komen al deze voorspellingen vandaan?

Uit onderzoek blijkt dat heel veel toekomstvoorspellingen helemaal niet zo origineel zijn. Veel dingen die nu voorspeld  worden, werden ook al voorspeld in negentiende eeuw! Ook veel technologische ontwikkelingen van de laatste paar jaar werden al voorgesteld in de achttiende eeuw.

Zo werd Skype al in 1879 voor het eerst bedacht. In deze cartoon wordt een wereld voorgesteld waar mensen over grote afstand met elkaar kunnen communiceren. Niet alleen via de telefoon, maar ook met beeld. Net Skype dus!

Telephonoscoop

Ook met het idee van een smartwatch wordt al meer dan vijftig jaar gespeeld. Kijk maar naar deze reclame voor de Galaxy Gear:

In de komende weken zullen we op Numrush verschillende toekomstvoorspellingen bekijken. We doen door nieuwe voorspellingen te vergelijken met oudere. Hierbij kijken we naar dingen als: waar komen de voorspellingen vandaan? Welke thema’s komen vaak terug? Hoe gaan nieuwe technologische innovaties ons dagelijks leven verbeteren?

Met toekomstvoorspellingen van futurologen van nu tot science fiction uit tijdschriften uit 1926: alles komt voorbij! Houd Numrush dus de komende weken in de gaten om te weten te komen wat we de komende jaren allemaal kunnen verwachten van de technologie!