Obama roept op tot nieuwe maatregelen tegen cybercrime

Tijdens zijn ‘State of the Union’ heeft de Amerikaanse President Barack Obama opgeroepen tot meer nieuwe maatregelen tegen cyberaanvallen. Zo wil Obama via nieuwe wetgeving een nationale standaard creëren voor het melden van aanvallen op de veiligheid van Amerikaanse bedrijven.

De recente cyberaanvallen op Amerikaanse bedrijven, waaronder Sony, hebben ervoor gezorgd dat de President zich zorgen maakt om de veiligheid van bedrijven en mensen op het internet.

No foreign nation, no hacker, should be able to shut down our networks - President Barack ObamaObama zegt tijdens zijn speech onder andere dat geen enkele hacker meer in staat moet kunnen zijn om een netwerk neer te halen, handelsgegevens te stelen of de privacy van inwoners te schenden. Aan de hand van Obama zal de Amerikaanse regering er alles aan doen om cyberaanvallen te voorkomen en te bestrijden. Zoals ze ook terrorisme bestrijden geeft Obama aan.

Naast het bestrijden van cyberaanvallen is de wetgeving ook gericht op een open, veilig en betrouwbaar internet. “De nieuwe wetgeving moedigt bedrijven aan om meer informatie te delen met de overheid, om zo samen de privacy van de bedrijven te beschermen”, aldus Obama.