Officiële YouTube Go-app probeert zo min mogelijk data te verbruiken

YouTube gaat op een nieuwe manier proberen om zo min mogelijk van je mobiele data op te slurpen. De nieuwe app YouTube Go gaat je van tevoren vertellen hoeveel data een bepaalde video zal verbruiken. Daarbij krijg je meteen de mogelijkheid om hem offline te bewaren, zodat je ook op trage netwerken uiteindelijk de video kunt bekijken. Daarbij krijg je de optie in welke resolutie je de video wil downloaden.

Volgens Google staat offline videokijken bij YouTube Go op de eerste plek. De app is gemaakt om bij slecht of geen internet te gebruiken, waarmee het bedrijf in bijvoorbeeld India zijn materiaal beter beschikbaar wil stellen. Daar zijn mobiele netwerken vaak niet sterk genoeg om te streamen, of hebben mobiele gebruikers slechts kleine databundels.

YouTube Go

Heb je geen internet en wil je een video bekijken? Dan kun je een vriend met de YouTube Go-app vragen om hem door te sturen. Door hem direct te verzenden, heeft de ontvanger geen data-abonnement nodig. Tot slot biedt de app een korte videopreview, mocht je niet zeker weten wat je downloadt.

Het is een slimme manier voor Google om in opkomende markten te opereren, maar vermoedelijk is YouTube Go ook leuk voor Nederlanders met een kleine databundel. De app wordt geleidelijk beschikbaar gesteld. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de bèta.